offstage

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για απόλυτο νικητή της σεζόν. Μπορεί όμως να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν η πρώτη χρονιά μετά την καταιγίδα της κρίσης που παρατηρήθηκε αύξηση των παραγωγών και πλούσιο μείγμα προγράμματος.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για απόλυτο νικητή της σεζόν. Μπορεί όμως να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ήταν η πρώτη χρονιά μετά την καταιγίδα της κρίσης που παρατηρήθηκε αύξηση των παραγωγών και πλούσιο μείγμα προγράμματος. Πρόσωπα επέστρεψαν και νέα πρόσωπα δοκιμάστηκαν, εμπλουτίστηκε σημαντικά η ψυχαγωγία και άρχισε αργά αλλά σταθερά να ανανεώνεται η ενημέρωση. Το σημαντικότερο δε είναι ο εξορθολογισμός του κόστους προγράμματος, συμπεριλαμβανομένων και των αμοιβών των προσώπων που βρίσκονται κυρίως μπροστά από την κάμερα. Αυτός ήταν και ο καθοριστικός παράγοντας για να μπορέσει να ξαναπάρει μπροστά η τηλεοπτική μηχανή: το ξεκαθάρισμα των λογαριασμών εκ των προτέρων έτσι ώστε να είναι σαφές τι μπορεί να γίνει και τι δεν σηκώνουν η εποχή και οι περιστάσεις. Το πρόγραμμα κύλησε μια χαρά και αυτό φαίνεται από τις μέχρι στιγμής ανακοινώσεις για την επόμενη σεζόν που είναι ακόμη πιο αισιόδοξες. Μια αισιοδοξία που πηγάζει από τα βασικά σημεία υπεροχής των σταθμών στην ψυχαγωγία και τα οποία θα μπορούσαν να συνοψιστούν ως εξής:
Mega: Η έλευση νέου διευθυντή προγράμματος, του Λοΐζου Ξενόπουλου, επαναφέρει το κανάλι στην αρχική του φιλοσοφία που δεν είναι άλλη από την αναζήτηση νέων προσώπων και αλλαγή λογικής σε παγιωμένες δομές. Μακάρι να αποδώσει. Είναι το κανάλι που ξέρει την ελληνική μυθοπλασία καλύτερα από οποιοδήποτε άλλο, κάνει εξαιρετικές παραγωγές («Kάτω Παρτάλι») και έχει τις καλύτερες εκπομπές μαγειρικής.
ΑΝΤ1: Εχει χάρισμα στο να βρίσκει, να ανακαλύπτει νέα πρόσωπα και να τους δίνει τον κατάλληλο χώρο και χρόνο για να αναδειχθούν. Εγινε στο παρελθόν με τον Θανάση Αλευρά, έγινε και την περασμένη σεζόν με την περίπτωση του Μιχάλη Stavento. Το κανάλι του Αμαρουσίου ξέρει καλά να δίνει χαρά στο τηλεοπτικό κοινό. Τα σόου του («The Voice», «Dancing with the stars», «Your face sounds familiar») είναι άρτια, είτε συμφωνεί κάποιος με τη συγκεκριμένη αισθητική είτε όχι. Υπηρετεί σωστά τη συνταγή της λάμψης και δεν ολισθαίνει σε προχειρότητες. Επιπλέον βρήκε πολύ καλό lead in, το «Μπρούσκο», το οποίο όπως φαίνεται έχει δυναμική και για την επόμενη σεζόν.
Alpha: Η έκπληξη της σεζόν. Δοκίμασε πολλά νέα προγράμματα και στα περισσότερα πέτυχε. Το «Μην αρχίζεις τη μουρμούρα» ήταν από τις καλύτερες σειρές, το «Happy Day» ήλθε για να μείνει και να πάρει σημαντικό μερίδιο από τη διαφημιστική πίτα της πρωινής ζώνης. Θετικό το δείγμα της «Ελληνοφρένειας» και του «World party», επιτυχημένη η ένταξη της εκπομπής «Ακου τι είπαν» με τον Χρήστο Φερεντίνο.
Star: Η Πόπη Τσαπανίδου ήρθε για να μείνει βελτιώνοντας την εικόνα της πρωινής ζώνης του σταθμού, ενώ σταθερή είναι η επιθυμία για ξένες σειρές και ταινίες. Εδώ είναι και το δυνατό σημείο, καθώς υπάρχουν περιπτώσεις εξαιρετικές. Το γεγονός ότι αναζητείται κάτι πολύ δυνατό από την ξένη μυθοπλασία για τη ζώνη 21.00-22.00 την επόμενη σεζόν μάλλον αποδεικνύει ότι το Star έχει παράδοση στο είδος.
Σκάι: Μπερδεμένη λίγο η εικόνα του σταθμού που δεν επιτρέπει πολλά και ασφαλή συμπεράσματα. Εκπομπές μεταλλάχθηκαν, άλλες κόπηκαν, άλλες δεν προβλήθηκαν ποτέ. Πολλές ξένες σειρές στο prime time ήταν ένα από τα καλά στοιχεία. Το θετικότερο δείγμα ήταν το «Joy», το οποίο όμως πλέον ανήκει στο Mega, οπότε μετά και από αυτή την απώλεια λογικά η επόμενη σεζόν θα είναι και η καθοριστική για τις προθέσεις των στελεχών του.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.