Raycap: Ελληνικά «αλεξικέραυνα» στα αεροδρόμια της Αμερικής

Κυρίαρχη σε έναν άκρως εξειδικευμένο τομέα, στην προστασία ηλεκτρονικών υποδομών από κρουστικές υπερτάσεις (κεραυνούς), είναι η εταιρεία Raycap με έδρα τη Δράμα.

Κυρίαρχη σε έναν άκρως εξειδικευμένο τομέα, στην προστασία ηλεκτρονικών υποδομών από κρουστικές υπερτάσεις (κεραυνούς), είναι η εταιρεία Raycap με έδρα τη Δράμα.
Αναπτύσσοντας μια δική της πρωτοποριακή πατέντα βρήκε τις λύσεις που αναζητούσε η παγκόσμια βιομηχανία τηλεπικοινωνιών και ενέργειας καθώς η αναπτυσσόμενη τεχνολογία δημιουργεί μικρότερα και πιο ευαίσθητα ηλεκτρονικά συστήματα στα καιρικά φαινόμενα.
Τα προϊόντα της Raycap εξάγονται σε 50 χώρες και έχουν γίνει απαραίτητα σε κολοσσούς όπως η General Electric, η Alstom, η AT&T, η FAA, η ΔEH, ο OTE, η Bell Canada, η Raytheon, η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, η Iberdrola κ.ά.
Δεν είναι τυχαίο ότι όλα τα αεροδρόμια των ΗΠΑ και ειδικότερα τα ραντάρ τους είναι εξοπλισμένα με αλεξικέραυνα της Raycap.
Η εταιρεία ανήκει στον κ. Κώστα Αποστολίδη, ιδρύθηκε το 1987 ως μεταποιητική εταιρεία (έκανε συνδέσεις καλωδίων), αλλά στην πορεία μέσα από τη διαρκή έρευνα και την επένδυση στην καινοτομία έδωσε έμφαση στην ηλεκτρική προστασία και ανέπτυξε την τεχνολογία Strikesorb διαθέτοντας σήμερα πάνω από 50 διπλώματα ευρεσιτεχνίας.
Η τεχνολογία της ελληνικής εταιρείας χρησιμοποιείται παγκοσμίως για την προστασία κρίσιμης ηλεκτρονικής υποδομής με εφαρμογές όπως σε τηλεπικοινωνίες, συστήματα βιομηχανικού αυτόματου ελέγχου, αμυντικά συστήματα, κέντρα μηχανογράφησης, νοσοκομεία, ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά συστήματα, καθώς και σε σταθμούς παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο κύκλος εργασιών κινείται γύρω στα 90 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων το 94% εξάγεται. Οπως αναφέρουν τα στελέχη της εταιρείας, το πιο σημαντικό για αυτούς είναι ότι οι εξαγωγές γίνονται σε προηγμένες οικονομικά και τεχνολογικά περιοχές του κόσμου όπως η Βόρεια Αμερική.
H Raycap τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει πάνω από 30 εκατ. ευρώ σε έρευνα, νέες τεχνολογίες και κυρίως στο ανθρώπινο δυναμικό, που είναι και το μυστικό για την αναπτυξιακή πορεία της. Ελληνες νεαροί επιστήμονες κάνουν τη διαφορά και πιστοποιούν ότι τα ελληνικά μυαλά μπορούν να απογειώσουν επιχειρήσεις και να διαλύσουν κάθε ανταγωνισμό.
Το ανθρώπινο δυναμικό της Raycap σε Ελλάδα και εξωτερικό αποτελείται από 280 άτομα με τις ειδικότητες του ηλεκτρολόγου ή μηχανολόγου μηχανικού.
Η επιχειρησιακή έδρα της Raycap βρίσκεται στην Αθήνα. Διαθέτει εργοστασιακές εγκαταστάσεις στη Δράμα, όπου παράγεται ο μεγαλύτερος όγκος προϊόντων, στο Αϊνταχο των ΗΠΑ και στο Βουκουρέστι.
Mε το προϊόν Strikesorb 30-DRM η εταιρεία διεύρυνε τις δραστηριότητές της και στην οικιακή κατανάλωση. Οπως αναφέρουν από τη Raycap, με την τοποθέτησή του στον ηλεκτρικό πίνακα λύνεται το πρόβλημα της προστασίας του ηλεκτρονικού εξοπλισμού από τις υπερτάσεις του δικτύου της ΔEH.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.