Αρνάκι αραχοβίτικο

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

100 ml έ.π. ελαιόλαδο

1 κιλό αρνίσιο μπούτι, σε μερίδες

100 γρ. φρέσκο κρεμμυδάκι, σε ροδέλες {{{ moto }}}

1 κ.σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

100 ml λευκό ξηρό κρασί

αλάτι και πιπέρι

1 κιλό διάφορα χόρτα (μυρώνια, βλίτα, σέσκουλα, λάπατα, αντίδια, ζοχοί, κ.λπ.), καθαρισμένα και χονδροκομμένα

50 γρ. μαύρες ελιές Αμφισσας, χωρίς τα κουκούτσια

½ ματσάκι άνηθο, ψιλοκομμένο

250 γρ. φορμαέλα, σε λεπτές φέτες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές.

Προσθέτουμε το κρεμμυδάκι, ανακατεύουμε και πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Σβήνουμε με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί το αλκοόλ, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε νερό έως ότου σκεπαστεί το κρέας. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και μαγειρεύουμε για 45 λεπτά.

Ρίχνουμε και τα χόρτα στην κατσαρόλα, ανακατεύουμε και μαγειρεύουμε για 15 λεπτά ακόμη. Αποσύρουμε από τη φωτιά.

Ανάβουμε το γκριλ του φούρνου. Μεταφέρουμε το φαγητό σε ένα σκεύος κατάλληλο για φούρνο, προσθέτουμε τις ελιές, γαρνίρουμε με τον άνηθο και καλύπτουμε το αρνί με τις φέτες του τυριού. Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο για λίγα λεπτά, μέχρι να λιώσει το τυρί και να δημιουργηθεί μια κρούστα επάνω από το κρέας.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 15 Ιουνίου 2014.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.