Παγκόσμια καινοτομία ελληνικής φαρμακευτικής εταιρείας

Στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας στον φαρμακευτικό χώρο εισήλθε η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία Pharmathen, μετά το πιο πρόσφατο επίτευγμα που αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Long Acting Injectable (LAI), ή αλλιώς τεχνολογία ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης.

Στον παγκόσμιο χάρτη της καινοτομίας στον φαρμακευτικό χώρο εισήλθε η ελληνική φαρμακευτική βιομηχανία Pharmathen, μετά το πιο πρόσφατο επίτευγμα που αφορά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας Long Acting Injectable (LAI), ή αλλιώς τεχνολογία ενέσιμων προϊόντων παρατεταμένης αποδέσμευσης.
Η τεχνολογία LAI, εφαρμόζεται σε μία σειρά προϊόντων και συμβάλλει δραστικά στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών καθώς, μέσω της προοδευτικής αποδέσμευσης του φαρμάκου στον οργανισμό του ασθενούς, επιτρέπει τη μείωση των ενέσιμων θεραπειών τους. Ειδικότερα, η φαρμακολογικά ενεργή ουσία αποδεσμεύεται σταδιακά στον οργανισμό για έναν έως και έξι μήνες, και, ως εκ τούτου, δεν είναι πλέον στους ασθενείς απαραίτητη η καθημερινή ενέσιμη χορήγησή της. Περαιτέρω, με τη χρήση της τεχνολογίας LAI, παρουσιάζονται πρόσθετα σημαντικά πλεονεκτήματα όπως συμμόρφωση του ασθενούς στη θεραπεία, μειωμένες παρενέργειες και καλύτερη δράση του φαρμάκου.
Η καινοτόμος αυτή τεχνολογία αναμένεται να διατεθεί σε εκατομμύρια ασθενείς σε ολόκληρο τον κόσμο, μετά τη συμφωνία της Pharmathen με την αμερικανική φαρμακευτική εταιρεία Actavis.
Οι παραπάνω ανακοινώσεις έγιναν σήμερα από τον πρόεδρο της Pharmathen κ. Βασίλη Κάτσο, παρουσία του υφυπουργού Ανάπτυξης κ. Νότη Μηταράκη. Ο υφυπουργός μίλησε για ένα σημαντικό επιστημονικό επίτευγμα, το οποίο επιφέρει μία σειρά οφελών για τη χώρα αλλά και τους ασθενείς σε διεθνές επίπεδο. Ο κ. Μηταράκης ανέφερε ότι η εταιρεία «αποτελεί ένα παράδειγμα προς μίμηση για κάθε ελληνική επιχείρηση που επιθυμεί να αποκτήσει εξωστρέφεια και να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη νέα οικονομία που θέλουμε να φτιάξουμε για τη χώρα».

Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο πρώην υπουργός Ανάπτυξης κ. Κωστής Χατζηδάκης.
Ο διευθυντής Επικοινωνίας της Pharmathen κ. Κώστας Κοτζιάς παρουσίασε το οικονομικό «προφίλ» της εταιρείας, την οποία χαρακτήρισε ως «ελληνική – πολυεθνική πλέον».
«Όταν άλλες εταιρείες σημείωναν ζημίες και μετέφεραν τη δραστηριότητά τους στο εξωτερικό, η Pharmathen υλοποίησε επενδυτικό πλάνο που ξεπέρασε τα 40 εκατομμύρια ευρώ, δημιουργώντας μία υπερσύγχρονη παραγωγική μονάδα στις Σάπες. Σήμερα, με βάση τα νέα δεδομένα, ο αριθμός των εργαζομένων θα ξεπεράσει σύντομα τους 1.000. Έχουμε σχεδόν διπλασιάσει το ανθρώπινο δυναμικό μας μέσα σε 4 χρόνια» ανέφερε, συμπληρώνοντας: «Η εξαγωγική μας δραστηριότητα αγγίζει το 1% των συνολικών εξαγωγών της χώρας. Με ετήσιο ρυθμό ανάπτυξης 12% τα τελευταία 5 έτη, 65 πατέντες στο χαρτοφυλάκιό μας, πλήθος διακρίσεων σε εθνικό και διεθνές επίπεδο και αμείωτη επένδυση στην έρευνα, η Pharmathen έχει ήδη εδραιωθεί ως «μοντέλο ελληνικής επιχειρηματικότητας»».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.