Η Σταρ Ελλάς 2002 Λένα Παπαρηγοπούλου

Η κοπέλα είχε δέσει τα μακριά, πλούσια καστανά μαλλιά της σε μια σφιχτή κοτσίδα στη βάση του αυχένα. Ήταν εντελώς αμακιγιάριστη. Φορούσε ένα μακρύ κατάμαυρο φόρεμα με τιραντάκια το οποίο παρέπεμπε έντονα στα… ένδοξα seventies. Την εμφάνιση της συμπλήρωναν φλατ σανδάλια. Η κοπέλα βρισκόταν στο εσωτερικό του καταστήματος. Κάπου κάπου έριχνε κλεφτές ματιές έξω από την βαριά κρυστάλλινη πόρτα. Ο κόσμος ο οποίος περνούσε από το City Link σταματούσε στη βιτρίνα του Museum Shop. Πιάτα από πορσελάνη, ζωγραφισμένα στο χέρι, ενδιαφέροντα βιβλία και πολύ ιδιαίτερα κοσμήματα τα οποία μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των κυριών και δεσποινίδων. Το κατάστημα κάτω από τον τίτλο «7 Μουσεία, 7 γωνιές της πόλης συναντιούνται στο κέντρο της πόλης» ανήκει στο Πολιτιστικό Ίδρυμα του Ομίλου Πειραιώς. Είναι ένα Museum Shop μοντέρνο, εντυπωσιακό, ενδιαφέρον. Τραβάει τα βλέμματα των περαστικών. Η νεαρή κοπέλα αν την προσέξεις είναι πολύ όμορφη. Με τεράστια γαλαζοπράσινα μάτια, λευκό δέρμα, σαρκώδη χείλη, πανύψηλη με μακριά πόδια και καλλίγραμμο σώμα. Την ρωτάω για την τιμή ενός ζευγαριού σκουλαρικιών που μοιάζουν σαν να έχουν κατασκευαστεί από ύφασμα. Στα χρώματα της θάλασσας. Γαλαζοπράσινα, υπέροχα! Η πανύψηλη νεαρά μου αναφέρει την τιμή των σκουλαρικιών και τότε.. Τότε αναγνωρίζω στο πρόσωπό της την Σταρ Ελλάς 2002 Λένα Παπαρηγοπούλου.

Κέρδισε την εκρηκτική ξανθιά

Εκείνη ξαφνιάζεται. Μου λέει ότι δουλεύει εκεί. Στο Museum Shop του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς. Το modeling, τα σχέδια για μια εντυπωσιακή καριέρα στο fashion world ανήκουν στο παρελθόν. Επιμένει ότι είναι πολύ ευχαριστημένη από τις εξελίξεις στην προσωπική και επαγγελματική της ζωή. Ίσως και να είναι έτσι.

Η Λένα άλλωστε ήταν πάντα ένα χαρισματικό, «ιδιαίτερο» κορίτσι. Μια πολύ όμορφη κοπέλα η οποία κέρδισε τον τίτλο της Σταρ Ελλάς στα Καλλιστεία του Ant1, αφήνοντας στη δεύτερη θέση την πολλά υποσχόμενη, κατάξανθη και σίγουρα πιο sexy Κατερίνα Γεωργιάδου. Η Κατερίνα παντρεύτηκε σύντομα τον ποδοσφαιριστή (σήμερα παίζει στον Ατρόμητο), Στάθη Ταυλαρίδη. Έχουν αποκτήσει μαζί δυο παιδιά.

Η επιλογή

Η Λένα και η επιλογή της να λάβει μέρος στο διαγωνισμό ομορφιάς του Ant1. Δεν ξέρω ποιος την έπεισε να κάνει κάτι τέτοιο. Η αλήθεια είναι ότι η Λένα ήταν πάντα ένα πολύ σεμνό, low profile κορίτσι. Την ενδιέφεραν περισσότερο τα μαθήματα της, το Πανεπιστήμιο και η «σχέση» η στενή που είχε αναπτύξει με την θρησκεία. Η Παπαρηγοπούλου ήταν φοιτήτρια της Θεολογίας. Όταν ανακοινώθηκε ότι θα έπαιρνε μέρος στα καλλιστεία, στα κανάλια γινόταν πραγματικός χαμός. Τα τηλεοπτικά παράθυρα είχαν γεμίσει από ιερείς οι οποίοι εκτόξευαν ύβρεις και απειλές εναντίον της. Θεωρήθηκε τεράστιο αμάρτημα η συμμετοχή μιας νεαρής, πανέμορφης φοιτήτριας της Θεολογίας σε διαγωνισμό ομορφιάς. Η Λένα δεν απάντησε. Προτιμούσε να διαβάζει τα βιβλία της. Ένα κορίτσι από σπίτι, με καλή ανατροφή, μπαμπά δικηγόρο με ειδίκευση στα ζητήματα Αστικού ενδιαφέροντος.

Η εκλογή και η καινούργια δουλειά

Έπειτα φόρεσε το στέμμα της Σταρ Ελλάς. Χαμογελούσε στα φλας. ευτυχισμένη, πάντα όμως ντροπαλή, πολύ μαζεμένη. Φωτογραφήθηκε για τα τηλεοπτικά περιοδικά. Έπειτα ήρθαν προτάσεις για ανδρικά έντυπα. Ήταν η εποχή της δόξας για τα συγκεκριμένα magazines. Θυμάμαι ότι η νέα σταρ Ελλάς προσπαθούσε να τα αποφύγει. Μετά εξαφανίστηκε. Όλοι αναρωτιούνταν τι απέγινε το κορίτσι με τα πανύψηλα πόδια, τις τέλειες αναλογίες και τα μαύρα μαλλιά. Κάποιος είπε ότι παράτησε το modeling. Την ανακάλυψα στο museum shop. Πάντα όμορφη. Πάντα όμως σε μια συνεχή προσπάθεια να κρύψει κάτω από τα φουστάνια της τη σέξι πλευρά του εαυτού της.

Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος

Θυμάμαι ότι έλεγε πάντα πόσο πολύ θαύμαζε τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο. Στο Museum Shop φαίνεται να περνάει καλά. Πέρα από το πτυχίο Θεολογίας έχει κάνει και ένα μεταπτυχιακό στην Φιλοσοφία. Πάντα ήταν μια εξαιρετική φοιτήτρια… Αν υποψιαστώ ότι «συνάδελφοι» θα σπεύσουν στο σημείο να φωτογραφίσουν την Λένα χωρίς να αναφερθούν στην πηγή θα….πεθάαανω!

Ο Άρης με τον υιό Μελισσανίδη στο «Βikini»

Η Ούρσουλα μου τηλεφωνεί από τις Σπέτσες. Έχει ανακαλύψει και εκείνη ένα ζευγάρι μοναδικά σκουλαρίκια σε μικρή boutique. Το προηγούμενο λέει βράδυ ήταν στο «Bikini». Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος ήταν εκεί. Μαζί με την σύντροφό του δίδα Λεονάρδου και τον γιο του Δημήτρη Μελισσανίδη, Γιώργο. Έπινε τα ποτάκια του ο Άρης. Αντίθετα με ίσα λέγονται δεν έδειχνε στεναχωρημένος για την ήττα του στο Δήμο της Αθήνας. Άφηνε το βλέμμα του να περιπλανιέται στα σκοτεινά νερά και πολυτελή yachts με τους εκτυφλωτικούς προβολείς. Ο κ. Σπηλιωτόπουλος επιθυμεί να περάσει ένα κοσμοπολίτικο, glamorous καλοκαίρι. Έμοιαζε να μην τον ενδιαφέρει ούτε ότι δεν έκανε είσοδο στην Κυβέρνηση με τον ανασχηματισμό, ο οποίος πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες.


Η Μαριάννα Γ. Γουλανδρή στηρίζει την εκστρατεία της Τράπεζας Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών «Όραμα Ελπίδας»

Το εντυπωσιακό fashion show στο Matsuhisa Athens

Από αριστερά, Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, Χριστιάννα Γουλανδρή

Λάμψη, μόδα, γοητεία και 300 γυναίκες-προσκεκλημένες στο εστιατόριο Matsuhisa Athens του Astir Palace Resort στη Βουλιαγμένη να χειροκροτούν τη σχεδιάστρια Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, και τις εντυπωσιακές δημιουργίες της!

Η νεαρή σχεδιάστρια απέδειξε ότι πέρα από το αναμφισβήτητο ταλέντο της αγαπάει την Ελλάδα και εμπνέεται πάντα από τον ελληνικό πολιτισμό. Η Συλλογή της «MARIANNA G. EXCLUSIVE SWIMWEAR 2014» είχε την «σφραγίδα» της ελληνικής μυθολογίας και την ομορφιά της ελληνικής φύσης, ενώ υπήρχε και ένα “touch” από την μαγεία της Ανατολής.

Ακόμα πιο θερμό ήταν το χειροκρότημα για τη Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, όταν υποκλίθηκε μπροστά στο κοινό λέγοντας: «Ελπίζω να περάσατε ωραία. Θέλω να ευχαριστήσω τη γιαγιά μου που με ενέπνευσε στη δουλειά μου και εύχομαι να μπορέσω να κάνω τα μισά από όσα έχει κάνει εκείνη. Είναι η ηρωίδα μου!».

Είναι γνωστό ότι η Μαριάννα Γ. Γουλανδρή, εγγονή της Μαριάννας Β. Βαρδινογιάννη, Προέδρου του Συλλόγου Φίλων Παιδιών με καρκίνο «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», έχει ως πρότυπο τη γιαγιά της και από πολύ μικρή παρακολουθεί και θαυμάζει το μεγάλο κοινωνικό έργο που επιτελεί. Τα τελευταία χρόνια μάλιστα συμμετέχει ενεργά στην υλοποίηση αυτού του έργου.

Η συνεργασία με την Λάουρα Λαλαούνη

Την εκδήλωση, παρουσίασε η Δούκισσα Νομικού. Τις δημιουργίες της Μαριάννας G. στόλιζαν εντυπωσιακά κοσμήματα, όλα επιλογές της Λάουρας Λαλαούνη, «της πολύ καλής μου φίλης», όπως είπε η Μαριάννα Γουλανδρή «με την οποία είχα τη χαρά φέτος να συνεργαστώ». Τα κοσμήματα από εννέα αντιπροσωπευτικές συλλογές του Ηλία Λαλαούνη, εμπνευσμένες από την ιστορία τέχνης της αρχαίας Ελλάδας, τη φύση και την τεχνολογία, επιλέχτηκαν με γνώμονα τις δημιουργίες της Μαριάννας Γουλανδρή προσαρμόζοντας το νέο πνεύμα ελληνικής δημιουργίας με κοσμήματα, που αναλλοίωτα στο χρόνο, μπορούν να στολίσουν τη σύγχρονη γυναίκα.

Το fashion show παρακολούθησαν η Πρόεδρος του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ» και του Συλλόγου «Όραμα Ελπίδας», κυρία Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη, η μητέρα της σχεδιάστριας, κυρία Χριστιάννα Γουλανδρή, καθώς και πολλοί συγγενείς και φίλοι της σχεδιάστριας, εκπρόσωποι των μέσων ενημέρωσης, fashion editors, διεθνείς bloggers, εκπρόσωποι του πολιτικού, διπλωματικού επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, μέλη και φίλοι του Συλλόγου «ΕΛΠΙΔΑ».