ΥΛΙΚΑ (για 6 ποτήρια)

500 γρ. φράουλες, πλυμένες και καθαρισμένες από το κοτσάνι τους

100 ml νερό

200 γρ. ζάχαρη

30 ml σιρόπι γλυκόζης

300 γρ. γιαούρτι αγελάδος, πλήρες

12 φύλλα δυόσμου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουμε τις φράουλες στο μπλέντερ και τις χτυπάμε καλά, ώστε να γίνουν πουρές.

Σε ένα κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη και τη γλυκόζη και φέρνουμε σε βρασμό. Αφήνουμε στη φωτιά μόλις 1 λεπτό αφότου πάρουν βράση.

Ρίχνουμε το σιρόπι στον πουρέ της φράουλας, ανακατεύουμε καλά, ώστε να ομογενοποιηθεί το μείγμα, και το μεταφέρουμε σε μεταλλικό σκεύος, κατάλληλο για την κατάψυξη. Το αφήνουμε μέχρι να παγώσει.

Μοιράζουμε το γιαούρτι στα ποτήρια, βγάζουμε τη γρανίτα από την κατάψυξη, την ξύνουμε με ένα πιρούνι και τη βάζουμε επάνω από το γιαούρτι. Διακοσμούμε με φύλλα φρέσκου δυόσμου.

*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET το Σάββατο 17 Μαΐου 2014.