Διαδικτυακή «στέγη» απέκτησαν οι απολυθέντες δημοσιογράφοι του «Ριζοσπάστη», κάποιοι εκ των οποίων δημιούργησαν την ειδησεογραφική ιστοσελίδα «Ημεροδρόμος». Ως επικεφαλής της πρωτοβουλίας φέρεται ο κ. Δ. Παπαβασιλείου, επί σειρά ετών οικονομικός και πολιτικός συντάκτης του «Ριζοσπάστη» και όπως αναφέρουν οι συντελεστές του site «Ο “Ημεροδρόμος” είναι “εφημερίδα”», η οποία «δημιουργήθηκε από δημοσιογράφους, με δεκαετίες διαδρομής, που αποφασίσαμε να συνενώσουμε την εμπειρία μας». Μεταξύ αυτών που συμμετέχουν είναι εκτός του κ. Παπαβασιλείου, Γ. Πετρόπουλος, Δ. Μηλάκας, Λ. Τόκας, Ν. Πέρπερας, Γερ. Χολέβας, Ι. Φωτούλας, Ν. Τσακανίκας, Κ. Δέτσικας, Π. Θεοδωρόπουλος, Γερ. Λιβιτσάνος, η κυρία Δήμητρα Μυρίλλα κ.ά., ενώ αναδημοσιεύονται και κείμενα του κ. Ν. Μπογιόπουλου.
Αν και έχει ειδησεογραφική φυσιογνωμία, ο «Ημεροδρόμος» αναμένεται να λάβει περίοπτη θέση στην «μαύρη λίστα» του Περισσού με τις διαδικτυακές σελίδες που έχουν δημιουργήσει πρώην στελέχη, μέλη ή απλοί συνοδοιπόροι του ΚΚΕ, καθώς η ηγεσία του κόμματος, από την εποχή της Αλέκας Παπαρήγα, έχει κηρύξει διαδικτυακό «πόλεμο» σε όσους έχουν επικρίνει την κυρίαρχη «γραμμή». Και αν κρίνει κάποιος από όσα αναφέρονται στην ιστοσελίδα σχετικά με τον χαρακτήρα της, ο «Ημεροδρόμος» παρότι έχει ειδησεογραφικό προφίλ, δεν απεμπολεί τις πολιτικές και ιδεολογικές αναφορές των συντελεστών του, αφού όπως αναφέρεται σχετικά «το πολιτικό, το ιδεολογικό, το δημοσιογραφικό πρόσημο» είναι αυτό που έλεγε ο Μάρξ ότι «οι φιλόσοφοι μονάχα εξηγούσαν µε διάφορους τρόπους τον κόσμο, το ζήτημα όμως είναι να τον αλλάξουμε».
Όπως αναφέρεται επίσης «η εποχή μας συνηγορεί στην ανάλυση του Μπρεχτ ότι για να ειπωθεί η αλήθεια πρέπει να υπερνικηθούν 5 δυσκολίες: Πρέπει κανείς να διαθέτει το θάρρος να γράφει την αλήθεια παρόλο που την καταπνίγουν. Να διαθέτει την οξυδέρκεια να την εντοπίσει παρόλο που τη σκεπάζουν. Την τέχνη να την κάνει ένα εύχρηστο “όπλο”. Την ευθυκρισία να την απευθύνει σε εκείνους που στα χέρια τους η αλήθεια θ’ αποκτήσει δύναμη. Την ευφυΐα να τη διαδώσει ανάμεσά τους».