Γερμανία: Επιδεινώθηκε η επιχειρηματική εμπιστοσύνη τον Μάιο

Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2014 διολίσθησε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου που καταγράφει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία. Ο δείκτης Ifo υποχώρησε στις 110,4 μονάδες, από 111,2 μονάδες τον Απρίλιο, κινούμενος χαμηλότερα των μέσων προβλέψεων των αναλυτών.

 

Στα χαμηλότερα επίπεδα του 2014 διολίσθησε τον Μάιο ο δείκτης επιχειρηματικής εμπιστοσύνης του Ινστιτούτου Ifo του Μονάχου που καταγράφει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη στη Γερμανία.

Ο δείκτης Ifo υποχώρησε στις 110,4 μονάδες, από 111,2 μονάδες τον Απρίλιο, κινούμενος χαμηλότερα των μέσων προβλέψεων των αναλυτών.

Οι αναλυτές σχολίασαν αφενός το γεγονός πως πρόκειται για την πρώτη πτώση του δείκτη μετά από τέσσερις διαδοχικές αυξήσεις και αφετέρου το ότι ο υποδείκτης προσδοκιών υποχώρησε στις 106,2 μονάδες, από 107,3 μονάδες τον Απρίλιο, στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Οκτώβριο του 2013.

Σύμφωνα με τους αναλυτές το απόλυτο επίπεδο του δείκτη Ifo εξακολουθεί να είναι υψηλό, ωστόσο η σημερινή πτώση σε συνδυασμό με την πτώση των δεικτών ZEW και PMI επιβεβαιώνουν την επερχόμενη επιβράδυνση της γερμανικής οικονομίας.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.