1 ½ φλ. κρασί πορτό


3/4 φλ. ζάχαρη άχνη


1 ξυλάκι κανέλας

2 φλ. φρέσκα κεράσια, χωρίς κουκούτσι


500 γρ. φρέσκια ρικότα ή ανθότυρο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ρηχό κατσαρολάκι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το κρασί, τη ζάχαρη και την κανέλα και ανακατεύουμε συνεχώς για περίπου 10 λεπτά, ώσπου να δημιουργηθεί ένα ελαφρύ σιρόπι. Ρίχνουμε τα κεράσια και συνεχίζουμε για 10 λεπτά ακόμη. Μοιράζουμε το τυρί σε τέσσερα μπολ και περιχύνουμε με τα κεράσια και το σιρόπι.