Βεβαιότητα Στουρνάρα για ανάπτυξη τουλάχιστον 0,6% του ΑΕΠ το 2014

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναμένει συρρίκνωση ύφεσης πολύ κοντά το 1% του ΑΕΠ το α' τρίμηνο του 2014, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει το προανάκρουσμα της επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στη συνέχεια του έτους.

Ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας αναμένει συρρίκνωση ύφεσης πολύ κοντά το 1% του ΑΕΠ το α’ τρίμηνο του 2014, κάτι που αν επιβεβαιωθεί θα αποτελέσει το προανάκρουσμα της επιστροφής σε θετικό ρυθμό ανάπτυξης στη συνέχεια του έτους.

«Αν επιβεβαιωθεί το -1% το πρώτο τρίμηνο, έναντι -6% το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, μιλάμε για μια διαφορά πέντε μονάδων η οποία σιγουρεύει σε ποσοστό 100% το στόχο την επιστροφής σε ανάπτυξη 0,6% του ΑΕΠ στο σύνολο του έτους» σημειώνει μιλώντας στο tovima.gr διακεκριμένο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών.
Κορυφαίοι παράγοντες του Υπουργείου σημείωναν επίσης το απόγευμα της Δευτέρας ότι αναμένουν με αισιοδοξία τα επίσημα στοιχεία θα ανακοινωθούν την Πέμπτη από την Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛΣΤΑΤ).
Μάλιστα ορισμένοι κύκλοι εκτιμούσαν ότι αν επιβεβαιωθεί η τάση της βελτίωσης των 5 μονάδων τότε ο ρυθμός ανάπτυξης για το σύνολο του έτους θα προσεγγίσει το 1% του ΑΕΠ.
Θυμίζουν ότι το τελευταίο τρίμηνο του 2013 έκλεισε με ύφεση 2,3%, αναμένουν νέο «φρενάρισμα» στο 1% το α’ τρίμηνο (στην ανακοίνωση της Πέμπτης) και το πέρασμα σε θετικό έδαφος στο β’ και στο γ’ τρίμηνο του 2014 χάρη στο τουριστικό κύμα που ήδη καταγράφεται στις πολύ αυξημένες κρατήσεις (κατά 30,1%) το πρώτο τετράμηνο του έτους.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.