Πέρασα από το Παντοπωλείον της Μεσογειακής Διατροφής τις προάλλες αναζητώντας κάτι για το πρωινό. Μου αρέσει να το κάνω αυτό, να τριγυρνάω δηλαδή στα παντοπωλεία και να περνάω ώρες αναζητώντας γεύσεις που θα αλλάξουν τη διατροφική ρουτίνα μας. Το βλέμμα μου τράβηξαν, χάρη στη διακριτική, καλαίσθητη συσκευασία τους, τα προϊόντα Dolopia τα οποία, όπως με ενημέρωσαν οι πάντα εξυπηρετικοί πωλητές αυτού του κεντρικού μεγαλομπακάλικου, παράγονται στην Ομβριακή του Δομοκού με τοπικές πρώτες ύλες και εξάγονται σε Γερμανία, Αυστρία, Γαλλία, Ισπανία.
Αρχισα να διαβάζω ετικέτες και δεν ήξερα τι να διαλέξω. Κατόπιν ωρίμου σκέψεως, κατέληξα στη μαρμελάδα δαμάσκηνο με κανέλα, αλλά δεν μπόρεσα να αντισταθώ ούτε στη μαρμελάδα κυδώνι. Την τελευταία δε στιγμή, έβαλα στο καλάθι μου και τη μελιτζανοσαλάτα τους. Ευτυχώς που ενέδωσα σε αυτή την έμπνευση της στιγμής: η μελιτζανοσαλάτα αποδείχθηκε τόσο καλή, ώστε η σύζυγός μου μπήκε στον πειρασμό να την παρουσιάσει στους φίλους που πέρασαν για ουζάκι ως σπιτική! Οσο για τις μαρμελάδες, τις εξαφανίσαμε ταχύτατα και ενώ ήταν πρώτες στη λίστα με τα ψώνια που είχαμε ετοιμάσει, ανακαλύψαμε ότι η παραγωγή είχε τελειώσει. Μην απογοητεύεστε όμως. Τώρα ετοιμάζεται η μαρμελάδα φράουλα, αμέσως μετά θα υπάρξει μία ακόμη με βερίκοκο, πορτοκάλι και δυόσμο και, φυσικά, με βάση την εποχικότητα, θα έρθει και η σειρά του δαμάσκηνου και του κυδωνιού. Εμείς, πάντως, παρηγορηθήκαμε με τη σάλτσα ντομάτας με φέτα και θρούμπι. Σας τη συνιστώ! (www.dolopia.eu)
*Δημοσιεύθηκε στο BΗΜΑ GOURMET την Κυριακή 13 Απριλίου 2014.