Βοδινό κοκκινιστό με τζίντζερ

Υλικά (για 6 άτομα)

2-3 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο +1 κ.σ. επιπλέον για το τηγάνισμα του συνοδευτικού τζίντζερ

1.250 γρ. βοδινό κρέας, στήθος ή μπούτι, κομμένο σε μεγάλα κομμάτια

2 κρεμμύδια, χονδροκομμένα

50 γρ. ρίζα τζίντζερ, χονδροκομμένη

3 σκελίδες σκόρδο

1 ματσάκι φρέσκο κόλιαντρο, κομμένο

2 κ.γ. κινέζικο μείγμα 5 μπαχαρικών

6 τμχ. αστεροειδής γλυκάνισος

1 κ.γ. κόκκοι μαύρου πιπεριού

100 γρ. καστανή ζάχαρη

50 ml μαύρη σάλτσα σόγιας

50 ml κίτρινη σάλτσα σόγιας

2 κ.σ. πελτές ντομάτας

600 ml ζωμός βοδινού (σπιτικός ή ψυγείου)

1 ρίζα τζίντζερ, κομμένη σε λεπτά μπαστουνάκια, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

1 Θα χρησιμοποιήσουμε είτε γάστρα κατάλληλη και για το μάτι της κουζίνας είτε κατσαρόλα που μπαίνει στον φούρνο. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα. Το μεταφέρουμε σε μια πιατέλα.

2 Πολτοποιούμε στο multi τα κρεμμύδια, το τζίντζερ, το σκόρδο και το κόλιαντρο.

3 Σκουπίζουμε τη γάστρα για να απομακρυνθεί το χρησιμοποιημένο λάδι. Ρίχνουμε τον πολτό των λαχανικών και 1 φλ. νερό και μαγειρεύουμε ανακατεύοντας συνεχώς και ξεκολλώντας τυχόν υπολείμματα κρέατος από τον πάτο του σκεύους. Συνεχίζουμε μέχρι να μαλακώσει ο πολτός (αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).

4 Προσθέτουμε το μείγμα μπαχαρικών, τον γλυκάνισο και το πιπέρι και μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Ρίχνουμε τη ζάχαρη, τις σάλτσες σόγιας, και τον πελτέ. Τέλος βάζουμε το κρέας και προσθέτουμε όσο ζωμό χρειάζεται ώστε να καλυφθεί. Χαμηλώνουμε τη φωτιά. Ανάβουμε τον φούρνο στους 160 ο C, κλείνουμε το σκεύος με το καπάκι και ψήνουμε για 2,5 ώρες μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

5 Βγάζουμε το κρέας από τη σάλτσα και συνεχίζουμε το ψήσιμό της, μέχρι να εξατμιστούν τα περιττά υγρά και να 6 Σε ένα τηγάνι με 1 κ.σ. ελαιόλαδο, τηγανίζουμε τα μπαστουνάκια του τζίντζερ μέχρι να πάρουν χρώμα και να γίνουν τραγανά. Τοποθετούμε πάλι το κρέας μέσα στη σάλτσα. Σερβίρουμε ιδανικά με ρύζι και γαρνίρουμε με το τηγανητό τζίντζερ.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.