Ν. Ζήγρας προς ελβετούς δικαστές: «Φέρτε πίσω τα κλεμμένα…»

Εναντίον του ελβετικού κράτους επιτέθηκε ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του τη Δευτέρα ενώπιον των ελβετών δικαστικών που ήρθαν στην Ελλάδα με αντικείμενο να ζητήσουν εξηγήσεις για τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετικές τράπεζες. Το ελβετικό κράτος, όπως είπε, «οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου...»

Εναντίον του ελβετικού κράτους επιτέθηκε ο Νίκος Ζήγρας στην απολογία του τη Δευτέρα ενώπιον των ελβετών δικαστικών που ήρθαν στην Ελλάδα με αντικείμενο να ζητήσουν εξηγήσεις για τη διακίνηση εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετικές τράπεζες. Το ελβετικό κράτος, όπως είπε, «οικοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου…»
Ειδικότερα ενώπιον των ελβετών δήλωσε:
«Έχω δηλώσει εμπράκτως τη μεταμέλειά μου για τη συμμετοχή μου στην εγκληματική οργάνωση ξεπλύματος βρώμικου χρήματος των πρώην υπουργών και ζήτησα συγγνώμη από την ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό. Το ελβετικό κράτος που οκοδόμησε την οικονομία του περιθάλπτοντας τα μεγαλύτερα λαμόγια του τραπεζικού κόσμου πρέπει να ζητήσει συγγνώμη από την ελληνική Δικαιοσύνη και τον ελληνικό λαό γιατί ήταν η χώρα-πλυντήριο των κλεμμένων από τον ελληνικό λαό χρημάτων, γιατί τόσα χρόνια έκλεινε τα μάτια και τώρα κάνει πως δεν ξέρει.

»Το ελβετικό κράτος πρέπει να επιστρέψει άμεσα στον ελληνικό λαό τα κλεμμένα και να παύσει τις υποκριτικές διώξεις και ανακρίσεις για να έχει δικαιολογία να παρακρατεί τα κλεμμένα από τον ελληνικό λαό χρήματα. Και η αρχή της επιστροφής των χρημάτων πρέπει να γίνει από τα χρήματα που έχουν βρεθεί στην Ελβετία στο όνομά μου και τα οποία εδώ και ενάμιση χρόνο ζητώ να επιστρέψουν στο ελληνικό Δημόσιο, εκεί όπου ανήκουν…»

Ο εξάδελφος του Άκη Τσοχατζόπουλου, απολογούμενος στον ελβετό εισαγγελέα Ουρς Κοέλι και σε άλλους ελβετούς αξιωματούχους ενώπιον του ανακριτή Διαφθοράς κ. Ι. Σταυρόπουλου, έμαθε έκπληκτος πληροφορίες για διακίνηση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ από… τη σύζυγό του.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το περιβάλλον Ζήγρα, ο καταδικασμένος και από την ελληνική Δικαιοσύνη για δωροδοκία και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος «πληροφορήθηκε» από τον ελβετό εισαγγελέα ότι γυναίκα η οποία εμφανιζόταν ως η σύζυγός του διακινούσε εκατομμύρια ευρώ σε ελβετικές τράπεζες.
Μάλιστα κατά τις περιγραφές φαίνεται ότι η γυναίκα αυτή, σύμφωνα με τον Ζήγρα, ήταν η σύζυγος του πρώην υπουργού Βίκυ Σταμάτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο εξάδελφος πληροφορήθηκε επίσης ότι εμφανιζόταν ως επιχειρηματίας που είχε πολλά εκατομμύρια ευρώ και έτσι διακινούσε τα «μαύρα» εν αγνοία του στις ελβετικές τράπεζες.
Αύριο, Τρίτη, οι Ελβετοί θα ζητήσουν εξηγήσεις από τον πρώην υπουργό Α. Τσοζατζόπουλο.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.