Δεκάδες μπλόκα στήνουν στους δρόμους οι αγρότες

Μπλόκα σε διάφορα σημεία της εθνικής οδού Αθηνών - Θεσσαλονίκης ετοιμάζονται να στήσουν οι αγρότες από τη Δευτέρα. Στον χορό των κινητοποιήσεων μπαίνουν και οι αγρότες της Ημαθίας, ενώ το Σαββατοκύριακο πρόκειται να καταλήξουν στην μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν και τα μέλη του Πανελλήνιου Συντονιστικού Οργάνου.

Εκατοντάδες τρακτέρ έχουν φτάσει στον κόμβο της Νίκαιας επί της παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης. Η προσέλευση συνεχίζεται.

Μάλιστα, σημειώθηκαν και οι πρώτες εντάσεις μεταξύ αγροτών και των ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων που βρίσκονται στο σημείο.

Συγκεκριμένα, συμπλοκές μεταξύ αγροτών και αστυνομικών σημειώθηκαν σε δύο μπλόκα και συγκεκριμένα στην Ηλεία στον κόμβο της Μαραθιάς και τη Νίκαια στο νομό Λάρισας.

Οι αστυνομικοί στον κόμβο Μαραθιάς έκαναν χρήση χημικών και σημειώθηκαν τρεις προσαγωγές.

Η ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα της Δευτέρας, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να καταλάβει το οδόστρωμα της Εθνικής οδού και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν κάνοντας και περιορισμένη ρίψη χημικών.

Όπως αναφέρει η εφημερίδα της Ηλείας, patrisnews, οι προσαχθέντες είναι ο δημοτικός σύμβουλος Πύργου Χρήστος Γιάνναρος, ο περιφερειακός σύμβουλος Δυτικής Ελλάδας Γιώργος Καραπάνος και ο γραμματέας της ΟΑΣΗ, Στάθης Κούφης.

Ένταση σημειώθηκε λίγο πριν τις 5 το απόγευμα και στον κόμβο της Νίκαιας, όταν ομάδα αγροτών επιχείρησε να καταλάβει το οδόστρωμα της Εθνικής Οδού και οι αστυνομικές δυνάμεις τους απώθησαν, προχωρώντας και σε ρίψη χημικών.

Οι αγρότες διαμαρτύρονται για τις προωθούμενες φορολογικές ρυθμίσεις και ζητούν μείωση του κόστους παραγωγής.

Στον κόμβο της Ημαθίας αγρότες έχουν παρατάξει τα τρακτέρ τους παραπλεύρως της Εθνικής Οδού, λέγοντας ότι θα τηρήσουν στάση αναμονής μέχρι την Τετάρτη, οπότε θα συνεδριάσουν εκ νέου, για να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν με τα τρακτέρ στην Εγνατία και σε αποκλεισμούς.

Οι αγρότες της Ημαθίας διαμαρτύρονται και γιατί δεν έχουν λάβει τις αποζημιώσεις για τις ζημιές που υπέστησαν οι καλλιέργειές τους από την κακοκαιρία του περσινού χειμώνα.

Από την αστυνομία έχει εκδοθεί ανακοίνωση κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, σύμφωνα με την οποία από τη Δευτέρα και ώρα 13.30 μέχρι το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου και ώρα 13.30, απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Αθηνών-Θεσσαλονίκης από τον κόμβο Νίκαιας (χιλιομετρική 346+400 Π.Α.Θ.Ε.) έως τον κόμβο Βιοκαρπέτ (Π.Ε.Ο. Αθηνών-Θεσσαλονίκης), λόγω συγκέντρωσης αγροτών με γεωργικούς ελκυστήρες και η κυκλοφορία διεξάγεται από υποδεικνυόμενες εναλλακτικές διαδρομές ως ακολούθως:

Προς Θεσσαλονίκη:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. και με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας , αλλά θα συνεχίζουν και θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο του Πλατυκάμπου

Προς Αθήνα:

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Π.Α.Θ.Ε. και με κατεύθυνση προς τη Λάρισα δεν θα εξέρχονται από την Π.Α.Θ.Ε. στον κόμβο Νίκαιας αλλά η έξοδός τους θα πραγματοποιείται στον κόμβο του Πλατυκάμπου

Όλα τα οχήματα που κινούνται επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού Αθηνών – Θεσσαλονίκης, με κατεύθυνση προς Αθήνα θα αναστρέφονται στο ύψος του κόμβου της ΒΙΟΚΑΡΠΕΤ και θα κινούνται με κατεύθυνση προς Λάρισα – Παλαιά Εθνική Οδό Λάρισας-Βόλου και μέσω του κόμβου Πλατυκάμπου, θα εισέρχονται στην Π.Α.Θ.Ε.

Στηρίζει τις κινητοποιήσεις των αγροτών ο ΣΥΡΙΖΑ

Σταθερά στο πλευρό των αγροτών δηλώνει ότι στέκεται ο ΣΥΡΙΖΑ με ανακοίνωση του Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.