Υλικά (για 2 άτομα)
250 ml φρέσκο γάλα
100 ml νερό
4 κ.σ. βρόμη
½ κ.γ. κανέλα, σε σκόνη + λίγη επιπλέον για το σερβίρισμα
Για τα καραμελωμένα μήλα
1 μήλο, καθαρισμένο και κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
1 κ.γ. βούτυρο
1 κ.σ. ζάχαρη
Εκτέλεση
1 Καραμελώνουμε τα μήλα: Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι και ρίχνουμε το βούτυρο. Μόλις λιώσει, προσθέτουμε τα μήλα. Ανακατεύουμε απαλά, ώστε το βούτυρο να πάει παντού. Ρίχνουμε βροχηδόν τη ζάχαρη, γυρίζοντας τα μήλα συνεχώς, έως ότου καραμελώσει η ζάχαρη και αποκτήσουν τα μήλα χρυσαφί χρώμα. Αφήνουμε στην άκρη.
2 Σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια φωτιά, ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό. Μόλις αρχίσουν να βράζουν, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τη βρόμη και την κανέλα. Ανακατεύουμε για περίπου 10 λεπτά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει ελαφρώς.
3 Μοιράζουμε σε μπολ, προσθέτουμε τα μήλα, πασπαλίζουμε με κανέλα και σερβίρουμε.