Ο Χουάν «La Bomba» Ναβάρο… εξερράγη στο ΣΕΦ και τα θραύσματα από τους 21 πόντους του σε μόλις 20’55’’ συμμετοχής «σκότωσαν» τον Ολυμπιακό, ο οποίος ηττήθηκε (81-72) από την ανώτερη ποιοτικά και με καλύτερο «momentum» Μπαρτσελόνα χάνοντας πολύτιμο έδαφος, όχι φυσικά για την πρόκριση, αλλά σίγουρα για το πλεονέκτημα έδρας στα πλέι οφ της Ευρωλίγκας.

Ηταν η δεύτερη σερί ήττα για τους πρωταθλητές Ευρώπης στη Β’ Φάση της διοργάνωσης, μετά το ηχηρό «χαστούκι» (81-51) που δέχτηκαν από την ιταλική Αρμάνι στο Μιλάνο. Και αυτό το αποτέλεσμα σε συνδυασμό με το σοκ της αναπάντεχης πρόσφατης ήττας από τον ΚΑΟΔ στη Δράμα για το ελληνικό πρωτάθλημα, όπως και με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο Ελλάδος από τον Παναθηναϊκό, πιστοποιεί ότι οι Ερυθρόλευκοι βρίσκονται σε αγωνιστική κρίση, την οποία οφείλουν να διαχειριστούν και να ξεπεράσουν.

Σε ένα ακόμη παιχνίδι, ο Ολυμπιακός δεν πατούσε στο παρκέ με την ίδια αυτοπεποίθηση και σιγουριά που τον διέκριναν στους αγώνες της κανονικής περιόδου της Ευρωλίγκας. Τότε, που μπορεί να μην έπαιζε το τέλειο μπάσκετ επί τριάντα λεπτά, αλλά όσο μεγάλη διαφορά και αν είχαν οι (υποδεέστεροι πάντως) αντίπαλοι, οι Ερυθρόλευκοι ανέτρεπαν το σκηνικό και έφταναν στη νίκη. Προφανώς, έχουν μπερδευτεί από τις προσθαφαιρέσεις νεοαποκτηθέντων παικτών και τραυματιών, ενώ φάνηκε ξεκάθαρα ότι ο Ολυμπιακός υπέφερε κυρίως στη θέση «4» παρά στην περιφερειακή γραμμή του εξαιτίας της απουσίας της απουσίας του Μπρεντ Πέτγουεϊ. Ο Μάρντι Κόλινς δεν έπαιξε λεπτό…

Στην επιστροφή των πρώην Ερυθρόλευκων Κώστα Παπανικολάου και Τζόι Ντόρσι στο ΣΕΦ, όπου πριν από το τζάμπολ τιμήθηκαν από τους ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός κκ. Παναγιώτη και Γιώργο Αγγελόπουλο, μόνο ο Βασίλης Σπανούλης (17 π.) και ο Γιώργος Πρίντεζης (17 π.) είχαν εικόνα νικητή, αλλά δεν είχαν… supporting cast. Οι Πειραιώτες σκόραραν δύο σερί τρίποντα μόνο στο τελευταίο λεπτό της αναμέτρησης και ενώ είχαν μέχρι τότε 5/21 από τα 6,75 μ., ενώ στην άμυνά τους επέτρεψαν στον Ναβάρο να ζεσταθεί και παρά τους συνεχείς τραυματισμούς του να επιβεβαιώσει τον τίτλο του κορυφαίου σκόρερ όλων των εποχών στην Ευρωλίγκα.

Αρκετά κρίσιμους πόντους (και ειδικά το τρίποντο που πέτυχε 1’09’’ πριν από τη λήξη κάνοντας το σκορ 66-72) σημείωσε ο Μπραντ Ολεσον (14 π.), ενώ σημαντική προσφορά για την αήττητη (3-0) Μπαρτσελόνα είχαν ο νεαρός Αλεχάντρο Αμπρίνες, ο Αντε Τόμιτς και οι δύο «combo» γκαρντ Μαρσελίνιο Χουέρτας και Βίκτορ Σάδα, που σημείωσαν από 6 πόντους.

«Κάναμε μεγάλη προσπάθεια για να πάρουμε το ματς, θεωρώ καθοριστική την επιβολή του Ναβάρο στην αρχή της τρίτης περιόδου. Έδωσε αυτοπεποίθηση στην Μπαρτσελόνα. Εμείς μειώνοντας το βάθος του ρόστερ μας, πήγαμε σε πιο κοντό σχήμα και γυρίσαμε σε ζώνη. Έχοντας στη θέση «4» μόνο τον Πρίντεζη, αυτό το σχήμα βοήθησε αρκετά, αλλά δύο καθοριστικά χαμένα ριμπάουντ ίσως να έκριναν το παιχνίδι. Το μομέντουμ για εμάς δεν ήταν καλό», σχολίασε ο κ. Γιώργος Μπαρτζώκας για να συμπληρώσει:

«Οι απουσίες σε αυτή την φάση φαίνονται. Χαίρομαι για τον κόσμο που ήρθε και χειροκρότησε την ομάδα ακόμα και στο τέλος. Είναι σημαντικό. Φυσικά μπορούσαμε να κερδίσουμε το παιχνίδι, αλλά είχαμε χαμηλά ποσοστά ειδικά στα τρίποντα 30%. Συγχαρητήρια στην Μπαρτσελόνα για τη νίκη, εμείς κοιτάμε μπροστά το επόμενο παιχνίδι. Στον Ολυμπιακό δεν είναι τίποτα εύκολο, γιατί είναι μεγάλη ομάδα. Η Μπαρτσελόνα πριν ενάμιση μήνα δεν ήταν καλά και εμείς ήμασταν, ενώ τώρα είναι σε καλό μομέντουμ, πλήρης και υγιής, ενώ εμείς έχουμε τόσες απουσίες. Περιμένουμε τον Πέτγουεϊ να επιστρέψει γρήγορα, πάει καλύτερα, ενώ ο Μουν δεν μπορεί να παίξει στην Ευρωλίγκα. Ελπίζουμε να δουλέψουμε καλά με μυαλό και συγκέντρωση, να έχουμε υγεία για να πάρουμε αυτό που μας αξίζει».

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ντάνστον 6, Σπανούλης 17 (3/6 δ., 1/7 τρ., 8/10 β., 5 ασ., 4λ.), Περπέρογλου 8 (1/3 δ., 2/4 τρ., 4 ρ., 3 ασ., 3 κλ.), Σλούκας 9 (3/5 δ., 1 /4 τρ.), Σίμονς 5 (5ρ.), Μπέγκιτς 2, Πρίντεζης 17 (6/9 δ., 1 /4 τρ., 2/2 β., 3 ρ.), Μάντζαρης 3 (4 ρ., 3 ασ.), Κατσίβελης, Λοτζέσκι 5 (7 ρ .).
ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ: ΝτόρσΙ 6 (6 ρ.), Σάδα 4 (4 ρ., 4 ασ.), Χουέρτας 6, Αμπρίνες 9, Ναβάρο 21 (4/5 δ., 3/6 τρ., 4/4 β., 2 ασ.), Παπανικολάου 2 (4 ασ., 4λ.), Όλεσον 14 (2/7 δ., 2/4 τρ., 4/4 β.), Λόρμπεκ 6, Λάμπε, Νάχμπαρ 5, Τόμιτς 8 (4 ρ., 3 ασ.).

Το πρόγραμμα της 3ης αγωνιστικής του Top16

Ε’ Oμιλος

Ολυμπιακός – Μπαρτσελόνα 72-81
Ουνικάχα Μάλαγα – Φενερμπαχτσέ Ούλκερ 17/01, 20:00
Αρμάνι Μιλάνο – Λαμποράλ Κούτσα 17/01, 21:30
Παναθηναϊκός – Εφές Αναντολού 17/01, 21:45

ΣΤ’ Oμιλος

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπάγερν Μονάχου 111-87
Ζαλγκίρις Κάουνας-Μακάμπι Τελ Αβίβ 78-87
Γαλατασαράι-Λοκομοτίβ Κουμπάν 62-63
Παρτίζαν-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 17/01, 21:45