Ολο το θρίλερ με την απαγωγή του επιχειρηματία Μ. Καραμολέγκου

Συναγερμός είχε σημάνει στην Ελληνική Αστυνομία, καθώς το βράδυ της Τρίτης απήχθη ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος που ασχολείται στο τομέα της παραγωγής αρτοσκευασμάτων έπεσε θύμα απαγωγής.

Ποινική δίωξη για σειρά βαρύτατων αδικημάτων ασκήθηκε σε βάρος των δυο συλληφθέντων για την απαγωγή του επιχειρηματία Μανώλη Καραμογλέγκου. Ειδικότερα, σε βάρος των δυο συλληφθέντων από τον εισαγγελέα ασκήθηκε ποινική δίωξη για τα εξής αδικήματα: Αρπαγή κατά συναυτουργία, ληστεία κατά συναυτουργία, διακεκριμένες κλοπές, επικίνδυνη σωματική βλάβη, κατά συρροή και παράνομη οπλοφορία.

Οι δυο κατηγορούμενοι οδηγούνται ενώπιον ανακριτή για να απολογηθούν. Έχουν, ωστόσο, το δικαίωμα να ζητήσουν και να λάβουν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους.

Το θρίλερ

Δύο από τους συνολικά πέντε απαγωγείς –αναμείχθηκαν ένας Έλληνας, δύο Μολδαβοί και δύο Αλβανοί– του επιχειρηματία κ. Μανώλη Καραμολέγκου, που είχαν απαιτήσει ποσό 2,5 εκατ. ευρώ για την απελευθέρωσή του και αναζητούνται από την ΕΛ.ΑΣ. στη βορειοανατολική Αττική, συνελήφθησαν το απόγευμα της Τετάρτης.

Ο κ. Καραμολέγκος στη διάρκεια της ομηρίας του σε απομονωμένη περιοχή της Κερατέας έπεισε έναν 37χρονο Μολδαβό την καταγωγή, από τους πέντε συνολικά απαγωγείς του, ότι είναι σε αστυνομικό κλοιό και «θα αντιμετωπίσει βαριά τιμωρία» οδηγώντας τον έτσι στην απόφαση να παραδοθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Κερατέας και να απελευθερώσει τον ίδιο. Ο 37χρονος είχε στην κατοχή του ένα πιστόλι Μακάροφ των 9 χιλιοστών και μία χειροβομβίδα.

Λίγο αργότερα συνελήφθη και ο δεύτερος από τους απαγωγείς, επίσης υπήκοος Μολδαβίας, που επέβαινε σε ταξί ενώ σε εξέλιξη είναι οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπόλοιπων. Στην Ασφάλεια Αττικής κρατούνταν και οι δύο απαγωγείς, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία.

Σήμερα, Πέμπτη, ο επιχειρηματίας Μανώλης Καραμολέγκος κλήθηκε να δώσει συμπληρωματική κατάθεση στην ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες ο 60χρονος επιχειρηματίας διέψευσε κατηγορηματικά τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο της Πέμπτης, ότι κάποιοι από τους απαγωγείς είχαν εργαστεί στην εταιρεία του. Στη συνέχεια συνοδευόμενος από τους αστυνομικούς πήγε στην περιοχή όπου τον κρατούσαν οι απαγωγείς του δίνοντας επιπλέον στοιχεία για την υπόθεση.

Το θρίλερ της απαγωγής

Σύμφωνα με πληροφορίες αργά το βράδυ της Τρίτης καθώς ο επιχειρηματίας επέστρεφε από το Κορωπί στο σπίτι του στα βόρεια προάστια, ένα αυτοκίνητο και μία κλεμμένη μοτοσικλέτα τού έστησαν ενέδρα στην οδό Κλεισθένους στην περιοχή του Γέρακα και τον ακινητοποίησαν. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι δράστες είχαν σκηνοθετήσει τροχαίο ατύχημα προκειμένου να σταματήσει ο επιχειρηματίας με το αυτοκίνητό του.

Με την απειλή όπλων τον ακινητοποίησαν και έβαλαν σε πορτμπαγκάζ του ΙΧ και εξαφανίσθηκαν προς άγνωστη κατεύθυνση. Από την έρευνα διαπιστώθηκε ότι κινήθηκαν προς την περιοχή του Αγίου Στεφάνου όπου βρέθηκε το όχημα του κ. Καραμολέγκου. Εκεί τον έβαλαν στο πορτμπαγκάζ ενός ταξί που είχαν κλέψει πριν από περίπου ένα μήνα και τον μετέφεραν σε μια αγροικία στη Κερατέα. Μάλιστα στο ταξί άλλαζαν συνεχώς πινακίδες κυκλοφορίας.

Αρχικά οι αστυνομικοί που έσπευσαν επί τόπου δεν αντελήφθησαν ποιος ήταν ο στόχος της αρπαγής αλλά συνάντησαν τον γιο του επιχειρηματία που είχε αρχίσει την αναζήτηση του πατέρα του.

Υπάρχει μάλιστα μαρτυρία από ένα ζευγάρι για συμπλοκή στο σημείο, ωστόσο στην αρχή θεωρήθηκε ότι επρόκειτο για «κατ’ οίκον συμπλοκή».

Σύμφωνα με τα αρχικά στοιχεία των αστυνομικών ο κ. Καραμολέγκος είχε παραλάβει προσφάτως ομολογιακό δάνειο ισόποσο με τα απαιτούμενα από τους απαγωγείς λύτρα, και αναζητούν τους οργανωτές της αρπαγής και στον επαγγελματικό χώρο του.

Περίπου στις 9 το πρωί της Τετάρτης ο επιχειρηματίας επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον λογιστή του ζητώντας να ετοιμάσει τα χρήματα που ζητούσαν οι δράστες.

Λίγη ώρα αργότερα οι απαγωγείς επικοινώνησαν με τον 37χρονο συνεργό τους που είχε μείνει στην αγροικία εκτελώντας ρόλο φύλακα. Του είπαν να είναι προσεκτικός καθώς η περιοχή είχε «γεμίσει» από αστυνομικούς.

Ο 37χρονος αναστατώθηκε και εκείνη τη στιγμή εκμεταλλεύτηκε ο επιχειρηματίας λέγοντάς του διαρκώς ότι η απαγωγή σύντομα θα τελειώσει, ο ίδιος θα συλληφθεί όπως θα έχουν ήδη συλληφθεί και οι συνεργοί του από τους αστυνομικούς που βρίσκονται στην περιοχή

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο δράστης επικοινώνησε εκ νέου με τους συνεργούς του οι οποίοι δεν απάντησαν και ο κ. Καραμολέγκος του ανέφερε πως θα τους έχουν πιάσει και καλύτερα να πάνε μαζί στο αστυνομικό τμήμα για να παραδοθεί προκειμένου να έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση καθώς από στιγμή σε στιγμή θα έφταναν οι αστυνομικοί και στην αγροικία.

Στη συνέχεια και οι δύο κατευθύνθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα όπου ο επιχειρηματίας ξάφνιασε τον αστυνομικό σκοπό λέγοντάς του ότι είναι αυτός που αναζητούν και δείχνοντάς του τον 37χρονο είπε πως είχε κάνει λάθος.

Αστυνομικές πηγές σημείωναν ότι ο δράστης παραδέχθηκε την πράξη του λέγοντας πως αυτός είχε οργανώσει την απαγωγή, ωστόσο αυτό εξετάζεται από τους αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής. Σύμφωνα με πληροφορίες ο 37χρονος εργαζόταν σε παρακείμενη επιχείρηση από αυτή του κ. Καραμολέγκου και γνώριζε τις κινήσεις του. Ο συνεργός του που συνελήφθη τηρεί αρνητική στάση.


Η ανακοίνωση της εταιρείας πριν την απελευθέρωση του επιχειρηματία

«Σε συνέχεια δημοσιευμάτων που εμπλέκουν τον ιδιοκτήτη της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος AE, κ. Εμμ. Καραμολέγκο, σε υπόθεση απαγωγής, θα θέλαμε να ενημερώσουμε ότι υπάρχει σε εξέλιξη αστυνομική έρευνα. Σε κάθε περίπτωση, η λειτουργία της Αρτοβιομηχανίας Καραμολέγκος ΑΕ συνεχίζει απρόσκοπτα».

Παρόμοια υπόθεση το 1996

Θύμα απαγωγής είχε πέσει και ένας άλλος επιχειρηματίας που διατηρεί καταστήματα με προϊόντα άρτου.

Στις 10 Ιουλίου 1996 δύο άγνωστοι απήγαγαν τον κ. Χ. Βενέτη τον οποίο, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα εφημερίδων της εποχής, οι απαγωγείς τον κακοποίησαν και στη συνέχεια τον κλείδωσαν στο πορτμπαγκάζ του αυτοκινήτου του και εγκατέλειψαν το όχημα στην περιοχή του Διονύσου.

Έπειτα από πέντε ώρες, ο επιχειρηματίας εντοπίστηκε τυχαία από δασοφύλακες οι οποίοι κάλεσαν την Πυροσβεστική για να τον απεγκλωβίσει.

Tι αναφέρει η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ.


«Εξιχνιάστηκε άμεσα από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, η υπόθεση απαγωγής γνωστού επιχειρηματία και δυο από τους δράστες συνελήφθησαν σήμερα το απόγευμα, ενώ αναζητούνται οι συνεργοί τους.

»Ειδικότερα, χθες το βράδυ στην περιοχή του Γέρακα Αττικής, άγνωστοι δράστες, με τη χρήση αυτοκινήτων και μοτοσικλετών και την απειλή όπλων, απήγαγαν γνωστό επιχειρηματία και τον μετέφεραν σε άγνωστη τοποθεσία. Οι δράστες ήρθαν τηλεφωνικά σε επικοινωνία με την οικογένεια του απαχθέντος και απαίτησαν τη καταβολή λύτρων για την απελευθέρωσή του.

»Από την πρώτη στιγμή, στη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής, ενεργοποιήθηκε ειδική ομάδα διαχείρισης του περιστατικού, με τη συμμετοχή ψυχολόγων, διαπραγματευτών και εξειδικευμένων αστυνομικών.

»Στο πλαίσιο της άμεσης ενεργοποίησης για την διερεύνηση της υπόθεσης, οριοθετήθηκαν περιοχές της Αττικής, όπου, σύμφωνα με τα στοιχεία και τις ενδείξεις, είχε μεταφερθεί ο απαχθείς. Οι περιοχές αυτές τέθηκαν υπό συνεχή επιτήρηση, με τη χρήση φυσικών και τεχνικών μεθόδων, ενώ ενεργοποιήθηκαν ειδικά αστυνομικά μπλόκα-ενέδρες και αποκλείστηκαν, με ανάλογες δυνάμεις, όλες οι πιθανές δίοδοι διαφυγής.

»Ένας από τους δράστες, στον οποίο είχε ανατεθεί η φύλαξη του επιχειρηματία, συναισθανόμενος την πίεση από την ευρεία κινητοποίηση των αστυνομικών Αρχών και υπό το φόβο της επερχόμενης σύλληψής του, παρουσιάστηκε σήμερα (σ.σ. Τετάρτη) το βράδυ, μαζί με τον απαχθέντα στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατέας, όπου και συνελήφθη.

»Όπως προέκυψε, πρόκειται για αλλοδαπό υπήκοο Μολδαβίας, ηλικίας 37 ετών, ο οποίος κρατούσε τον επιχειρηματία σε οίκημα στην περιοχή της Κερατέας, ενώ στην κατοχή του βρέθηκε και κατασχέθηκε πιστόλι και χειροβομβίδα ανατολικού τύπου καθώς και ένα ζευγάρι χειροπέδες.

»Στη συνέχεια, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής συνελήφθη στην ευρύτερη περιοχή, μετά από καταδίωξη, άλλος ένας δράστης, αλλοδαπός, η εθνικότητα του οποίου δεν ακόμα ταυτοποιηθεί.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των συνεργών τους».

Ανακοίνωση Μ. Καραμολέγκου

«Έζησα μια περιπέτεια, μια δύσκολη στιγμή, η οποία ευτυχώς είχε αίσιο τέλος. Θέλω να ευχαριστήσω την οικογένειά μου και τους εργαζόμενους της εταιρείας, οι οποίοι πέρασαν στιγμές αγωνίας και βρίσκονται συνέχεια στο πλευρό μου.

Επίσης, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς την Ελληνική Αστυνομία και τα στελέχη της για τη συστηματική δουλειά, την ανθρωπιά και τον επαγγελματισμό τους. Αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι έρευνες και έχω εμπιστοσύνη ότι σύντομα θα διαλευκανθεί η υπόθεση.

Τέλος, θα ήθελα να διαψεύσω κατηγορηματικά δημοσιεύματα που εμφανίζουν σύνδεση των δραστών με εργαζόμενους ή πρώην εργαζόμενους της εταιρείας. Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι δεν είχαν εργαστεί ποτέ και ουδεμία σχέση είχαν ή έχουν με την εταιρεία μας».

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.