Unismack: Σνακ χωρίς γλουτένη

Ανεβάζει τον πήχη για το 2014 η Unismack ΑΒΕΕ, ένα καινοτόμο διατροφικό start-up από το Κιλκίς, που παράγει σνακ χωρίς γλουτένη και εξάγει το σύνολο της παραγωγής του σε μεγάλες διεθνείς αγορές.

Ανεβάζει τον πήχη για το 2014 η Unismack ΑΒΕΕ, ένα καινοτόμο διατροφικό start-up από το Κιλκίς, που παράγει σνακ χωρίς γλουτένη και εξάγει το σύνολο της παραγωγής του σε μεγάλες διεθνείς αγορές. Πρόκειται για οικογενειακή επιχείρηση, όπου διευθύνων σύμβουλος είναι ο κ. Δημήτριος Στρατάκης, εμπορικός διευθυντής, ο αδελφός του, κ. Αλέξανδρος Στρατάκης, ενώ την εμπειρία βάζει ο πατέρας τους και πρόεδρος της εταιρείας, κ. Γεώργιος Στρατάκης, άλλοτε ιδρυτής της CIBUS.
Οπως αναφέρει στο «Βήμα της Κυριακής» ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας, η Unismack θέτει ως προτεραιότητα για το 2014 την περαιτέρω διείσδυση στις αγορές του εξωτερικού με το εμπορικό σήμα Wellaby’s, τη διεύρυνση της τοποθέτησης των προϊόντων της σε περισσότερα σημεία πωλήσεων των χωρών.

«Παράλληλα, στο επιχειρηματικό επίπεδο βρισκόμαστε σε διαδικασία να ξεκινήσουμε κάποια επενδυτικά πλάνα για την αύξηση της δυναμικότητας της παραγωγικής μας μονάδας και για τη βελτίωση της παραγωγικότητας, ενώ είμαστε σε συνεχή διαδικασία έρευνας και ανάπτυξης για τη δημιουργία νέων προϊόντων»
εξηγεί ο κ. Στρατάκης.
Η Unismack αναπτύσσεται με γεωμετρική πρόοδο. Πλέον απασχολεί 45 άτομα προσωπικό και η παραγωγή, η οποία βρίσκεται στο 80% της δυναμικότητάς της, φτάνει τους 1.600 τόνους κατ’ έτος. Το 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης έτρεχε με 50% και ο κύκλος εργασιών, από τον οποίο το 99% έγινε στο εξωτερικό, αυξήθηκε από τα 3 σε 4,5 εκατ. ευρώ. «Αναμένουμε ότι και αυτή τη χρονιά θα συνεχίσουμε με ρυθμό ανάπτυξης 50%» εξηγεί ο κ. Στρατάκης.
Οπως υπογραμμίζει, οι βασικές χώρες όπου η Unismack έχει λανσάρει προϊόντα Wellaby’s και εστιάζει είναι οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Αυστραλία.
Ο κ. Στρατάκης σημειώνει ότι η νεότερη γενιά στην αγορά έχει καταλάβει ότι το μέλλον βρίσκεται στην εξωστρέφεια και την καινοτομία, η οποία, όμως, όπως λέει, δεν είναι μία διαδικασία που γίνεται σε μια μέρα. «Χρειάζεται να επενδυθεί χρόνος, κεφάλαια και εμπειρία για να δημιουργηθεί υπεραξία» λέει και επισημαίνει ότι η ιδιωτική πρωτοβουλία μπορεί να κινήσει τα νήματα, αρκεί να μη βρίσκει προσκόμματα και εμπόδια από τη γραφειοκρατία και το Δημόσιο.

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.