ΥΛΙΚΑ (για 4 ατοµικά πυρίµαχα σκεύη)

Για την κρέµα σοκολάτα

400 ml κρέµα γάλακτος, 35% λιπαρά

200 ml γάλα

85 γρ. ζάχαρη

4 αβγά, τους κρόκους

125 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, 70% κακάο, σε µικρά κοµµάτια

Για το µπισκότο στρέζελ

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

50 γρ. καστανή ζάχαρη

50 γρ. αµύγδαλο, σε σκόνη

50 γρ. βούτυρο, κρύο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος, το γάλα και τη µισή ποσότητα της ζάχαρης και µαγειρεύουµε σε µέτρια προς δυνατή φωτιά, χωρίς ανακάτεµα, µέχρι το µείγµα να έρθει λίγο πριν από το σηµείο βρασµού.

Σε ένα µπολ χτυπάµε την υπόλοιπη ζάχαρη µε τους κρόκους. Σιγά σιγά και ανακατεύοντας συνεχώς µε ένα σύρµα, ρίχνουµε στο µείγµα των κρόκων το µείγµα του γάλακτος. Προσθέτουµε τη σοκολάτα και οµογενοποιούµε µε µια µαρίζ.

Σουρώνουµε σε ψιλή σήτα και γεµίζουµε τα σκεύη, µοιράζοντας την κρέµα ισόποσα. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 150°C, στον αέρα. Τοποθετούµε τα σκεύη σε ένα ταψί και προσθέτουµε νερό, µέχρι η στάθµη του να φθάσει ως τη µέση τους. Ψήνουµε στον φούρνο, ώσπου να πήξει η κρέµα, για περίπου 30 λεπτά.

Για το µπισκότο

Βάζουµε στον κάδο του µίξερ το αλεύρι, τη ζάχαρη και το αµύγδαλο και ανακατεύουµε. Προσθέτουµε το βούτυρο και χτυπάµε µε το σύρµα µέχρι να δηµιουργηθεί µια ζύµη. Βγάζουµε τη ζύµη σε αλευρωµένο πάγκο, την µοιράζουµε σε κοµµάτια και πλάθουµε µε τα χέρια µας µπαστούνια. Τα τυλίγουµε µε διάφανη µεµβράνη και τα βάζουµε στην κατάψυξη µέχρι να παγώσουν.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Αφαιρούµε τη µεµβράνη από τα µπαστουνάκια, τα τρίβουµε στο χονδρό µέρος του τρίφτη και τα απλώνουµε σε ένα ταψί στρωµένο µε λαδόκολλα. Ψήνουµε µέχρι το µπισκότο να ροδίσει καλά, για περίπου 15-20 λεπτά.

Αφού κρυώσει, πασπαλίζουµε µε αυτό τις κρέµες και σερβίρουµε.