ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα)
1 κιλό ρεβίθια
1 κρεµµύδι, λιωµένο στο µπλέντερ
1 κ.γ. λευκό πιπέρι
1 φλ. έ.π. ελαιόλαδο
½ φλ. χυµό λεµονιού
1 κ.σ. αλάτι
Για το σερβίρισµα (σε κάθε πιάτο)
1 κ.σ. σπόρους ροδιού
1 κ.γ. φρέσκο δενδρολίβανο, τα φυλλαράκια
10 ml έ.π. ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πλένουµε τα ρεβίθια κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό. Τα βάζουµε σε µια κατσαρόλα µε νερό διπλάσιο από τον όγκο τους, για τουλάχιστον
12 ώρες, ώστε να φουσκώσουν.
Σουρώνουµε και ξεπλένουµε τα ρεβίθια, τα βάζουµε σε πήλινη γάστρα και ρίχνουµε νερόπου να φτάνει 4 δάχτυλα πάνω από την επιφάνειά τους. Προσθέτουµε το κρεµµύδι, το πιπέρι και το ελαιόλαδο. Ψήνουµε στους 130°C, για 12 ώρες.
Δέκα λεπτά πριν από το τέλος του ψησίµατος, προσθέτουµε τον χυµό λεµονιού και το αλάτι και ανακατεύουµε καλά. Σερβίρουµε πασπαλίζοντας κάθε πιάτο µε σπόρους ροδιού, φύλλα φρέσκου δενδρολίβανου και περιχύνοντας µε ελαιόλαδο.