Ν. Κακλαμάνης: Αντιμετώπισα πρόβλημα υγείας με καρκίνο

Σε μια συγκλονιστική δημόσια εξομολόγηση για ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας του, που σπάνια γίνεται από δημόσια πρόσωπα και ειδικά από πολιτικούς, προχώρησε ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Ν. Κακλαμάνης.

Σε μια συγκλονιστική δημόσια εξομολόγηση για ένα πολύ σοβαρό θέμα υγείας του, που σπάνια γίνεται από δημόσια πρόσωπα και ειδικά από πολιτικούς, προχώρησε ο βουλευτής Α΄ Αθηνών της ΝΔ κ. Ν. Κακλαμάνης.
Ο πρώην υπουργός με μια κίνηση που εξέπληξε, γνωστοποίησε το πρόσφατο σοβαρό θέμα υγείας που αντιμετώπισε με τον καρκίνο και το οποίο αντιμετώπισε.
Μόλις δυο εικοσιτετράωρα μετά την ονομαστική ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή επί της προτάσεως δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ έναντι της κυβέρνησης, ο κ. Κακλαμάνης στον απόηχο ορισμένων αφελών διατυπώσεων για την δικαιολογημένη απουσία του, με ένα προσωπικό σημείωμα, αναφέρθηκε στον καρκίνο που διαγνώστηκε σε πρώτο στάδιο και τον οποίο αντιμετώπισε με χειρουργική επέμβαση.
«Τις τελευταίες 20 ημέρες αντιμετώπισα ένα αρκετά σοβαρό πρόβλημα υγείας, όσο μπορούσα πιο διακριτικά. Από το πρόβλημα αυτό σήμερα -εξερχόμενος του νοσοκομείου- είμαι πλήρως απαλλαγμένος και ίσως μάλιστα πιο υγιής από πριν» σημειώνει στην προσωπική του σελίδα στοfacebook.
Στη συνέχεια ο κ. Κακλαμάνης, επικαλέστηκε και την ιατρική του ιδιότητα και αναφέρθηκε, λόγω και της δικής του περιπέτειας, στην ιδιαίτερη σημασία που έχει η έγκαιρη διάγνωση.
«Θέλω, επʼ ευκαιρία της δικής μου περιπέτειας αλλά και της ιατρικής μου ιδιότητας, να τονίσω τα εξής: Η έγκαιρη διάγνωση και ιδιαίτερα στον καρκίνο σώζει ζωές (όπως στη δικήμου περίπτωση, που ήταν στο στάδιο 1). Τόσο για το διαγνωστικό (Ευαγγελισμός) όσο και για το χειρουργικό (Αρεταίειο) κομμάτι της θεραπείας μου εμπιστεύτηκα το Εθνικό Σύστημα Υγείας» υπογράμμισε ο κ. Κακλαμάνης και συνέχισε, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στο ΕΣΥ.
«Παρά τις τρομερές ελλείψεις που υπάρχουν -σε ανθρώπινο δυναμικό και όχι μόνο-, το επιστημονικό επίπεδο του Ε.Σ.Υ. είναι εξαιρετικά υψηλό.
Θέλω να ευχαριστήσω όλους εκείνους, από τους πολύ παλιούς μέχρι τους νεότερους φίλους μου, που από την ημέρα που έγινε γνωστή η περιπέτεια της υγείας μου, με τις ευχές τους στάθηκαν δίπλα μου» σημείωσε.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.