Δραπετεύοντας στο «Αίτιον» με τον Θεόδωρο Ζιάκα

Με θέμα συζήτησης «Μπορούμε να δραπετεύσουμε;», ένας από τους ιδιαίτερους στοχαστές τις εποχής μας, ο Θεόδωρος Ζιάκας, θα μιλήσει την Τετάρτη 13 Νοεμβρίου στον Πολυχώρο ΑΙΤΙΟΝ, καλεσμένος σε μία ανοιχτή συζήτηση για το παρόν και το μέλλον του ελληνισμού.
Γεννημένος το 1945 στο χωριό Κούρεντα των Ιωαννίνων, ο Θ. Ζιάκας σπούδασε μαθητικά, εργάστηκε ως αναλυτής συστημάτων και από το 1980 μελετά ζητήματα κοινωνικής οντολογίας.
Κυριότερα έργα του τα «Έθνος και παράδοση», «Εθνισμός και αριστερά», «Πέρα από το άτομο» (Το αίνιγμα της ελληνικής ταυτότητας), «Αυτοείδωλον εγενόμην…» (Η κρίση της νεωτερικότητας και η ελληνική παράδοση), «Ο σύγχρονος μηδενισμός», «Πατριδοεγωφάγος».
Το ΑΙΤΙΟΝ Κίνημα ιδρύθηκε πριν από έναν περίπου χρόνο, στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012 ως μια εβδομαδιαία συνάθροιση ανθρώπων που αγωνιούν για το μέλλον της Ελλάδας της πολιτιστικής κληρονομιάς της και την έξοδο της από το σκοτεινό τούνελ όλων των μορφών της κρίσης.
Μέσα απ’ το «Καφενείο Ιδεών», απώτερος στόχος των ιδρυτών του κινήματος στο οποίο θα πρωτοστατούν γνωστά ονόματα του πνεύματος, του πολιτισμού και των επιστημών, είναι να ξεπηδήσουν νέες ιδέες, να προκληθούν ανησυχίες, προβληματισμοί και ζυμώσεις. Αξίες που τόσο έχει ανάγκη η εποχή και η Ελλάδα.
Σχετικά με το εκδοτικό κομμάτι του κινήματος, θα υπάρξει εν καιρώ ενημέρωση, ενώ παράλληλα θα διοργανωθεί και ανοιχτή συνέντευξη Τύπου που θα αφορά τις γενικότερες δραστηριότητες στον Πολυχώρο.

Πληροφορίες

ΑΙΤΙΟΝ κίνημα, Τζιραίων 8, Αθήνα, σταθμός μετρό Ακρόπολη
Ωρα έναρξης 17.00

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.