Πλοίο με ύποπτο φορτίο στη Ρόδο

Συναγερμό προκάλεσε την Παρασκευή ο εντοπισμός φορτηγού πλοίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο. Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν από την Ταξιαρχία της Κω ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου κοντά στα Ιμια το οποίο είχε ανορθόδοξες εναλλαγές πορείας.

Συναγερμό προκάλεσε την Παρασκευή ο εντοπισμός φορτηγού πλοίου στο νοτιοανατολικό Αιγαίο.

Όλα ξεκίνησαν, σύμφωνα με πληροφορίες, όταν από την Ταξιαρχία της Κω ενημερώθηκε το Λιμεναρχείο Καλύμνου για την ύπαρξη φορτηγού πλοίου κοντά στα Ιμια το οποίο είχε ανορθόδοξες εναλλαγές πορείας.
Άμεσα στο σημείο έφτασε πλωτό σκάφος του Λιμενικού και ενημέρωσε το Κέντρο Επιχειρήσεων πως επρόκειτο για το φορτηγό πλοίο «Νουr M» σημαίας Σιέρα Λεόνε. Από τη Δίωξη Ναρκωτικών του Λιμενικού έγινε γνωστό πως το συγκεκριμένο πλοίο, το οποίο ανήκει σε συριακή εταιρεία, έχει απασχολήσει για διακίνηση ναρκωτικών και έχει αλλάξει πολλές φορές επωνυμία.
Στη συνέχεια το πλοίο οδηγήθηκε στο λιμάνι της Ρόδου όπου επιβιβάστηκαν λιμενικοί για περαιτέρω έλεγχο. Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες από τα έγγραφα του πλοίου και μετά από αυτοψία που έγινε στο χώρο φόρτωσης διαπιστώθηκε πως ότι μετέφερε 59 εμπορευματοκιβώτια, τα 56 από τα οποία είχαν ενδείξεις ότι περιείχαν αυτόματα όπλα «καλάσνικοφ» και μεγάλες ποσότητες πυρομαχικών.
Το 8μελές πλήρωμα – αποτελείται από αλλοδαπούς – συνελήφθη και όπως ανέφερε ο καπετάνιος το πλοίο είχε τελικό προορισμό λιμάνι της Τουρκίας. Από τις κινήσεις του ωστόσο διαπιστώνεται πως είχε ξεκινήσει από την Ουκρανία ωστόσο δεν έχει εξακριβωθεί ο τελικός προορισμός καθώς εξετάζεται αν αυτός ήταν είτε η Συρία είτε η Λιβύη.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας για την υπόθεση έχει ενημερωθεί ο κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, αρμόδιος εισαγγελέας καθώς επίσης και άλλες υπηρεσίες υπουργείων όπως το Δημόσιας Τάξης ενώ τα εμπορευματοκιβώτια δεν έχουν ανοιχθεί ακόμα προκειμένου να διαπιστωθεί το ακριβές περιεχόμενο τους. Κάτι που αναμένεται να γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο ενώ το πλοίο φυλάσσεται στο λιμάνι της Ρόδου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.