Στρούντελ µε µήλο και σταφίδες

ΥΛΙΚΑ (για 8 άτοµα)

700 γρ. πράσινα µήλα, καθαρισµένα και κοµµένα σε φέτες πάχους 0,5 εκ.

50 γρ. µαύρες σταφίδες

50 γρ. καρύδια, χονδροκοµµένα

70 γρ. ζάχαρη

10 γρ. κανέλα, σε σκόνη

4 φύλλα κρούστας

75 γρ. βούτυρο, λιωµένο + λίγο ακόµη για την επάλειψη των στρούντελ

60 γρ. µπισκότα, αλεσµένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε ένα µπολ ανακατεύουµε τα µήλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Απλώνουµε στον πάγκο εργασίας το ένα φύλλο κρούστας µε τη µακρύτερη πλευρά προς το µέρος µας. Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουµε µε το 1/4του λιωµένου βουτύρου και απλώνουµε το 1/4 από το τριµµένο µπισκότο σε όλη την επιφάνεια. Καλύπτουµε µε το δεύτερο φύλλο και επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία.

Κατά µήκος της µακριάς πλευράς απλώνουµε τη µισή ποσότητα από το µείγµα των φρούτων και των ξηρών καρπών αφήνοντας 2-3 εκ. απόσταση από τις άκρες του. Διπλώνουµε προς τα µέσα τις δύο πλαϊνές πλευρές, για να σφραγίσουµε τη γέµιση, και τυλίγουµε σφιχτά, ώστε να σχηµατιστεί ένα ρολό. Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C. Επαναλαµβάνουµε τη διαδικασία µε τα υπόλοιπα υλικά για να φτιάξουµε και δεύτερο ρολό. Βάζουµε τα ρολά σε βουτυρωµένο ταψί.

Με τη βοήθεια ενός πινέλου, αλείφουµε τα στρούντελ µε λιωµένο βούτυρο. Χαράσσουµε διαγώνια ανά 3 εκ. την επιφάνεια, ώστε να σχηµατιστούν 4 κοµµάτια σε κάθε ρολό. Ψήνουµε µέχρι να αποκτήσουν τα στρούντελ χρυσαφί χρώµα, για περίπου 25 λεπτά. Τα αφήνουµε να κρυώσουν ελαφρώς προτού τα κόψουµε. Τα σερβίρουµε ζεστά ή σε θερµοκρασία δωµατίου.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.