Ολοκληρώθηκε η πώληση του 4,64% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς σε ξένους θεσμικούς επενδυτές

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε τα μεσάνυχτα της Τρίτης η πώληση του 4,3% των μετοχών της Τράπεζας Πειραιώς από την πορτογαλική Millennium BCP σε ξένους θεσμικούς επενδυτές.

Με υπερκάλυψη κατά 1,5 φορά ολοκληρώθηκε η πώληση ποσοστού 4,64% που διατηρούσε η πορτογαλική BCP Millennium στην Τράπεζα Πειραιώς, συναλλαγή η οποία της απέφερε 494 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, το τίμημα που καταβλήθηκε για κάθε μετοχή ανέρχεται σε 1,50 ευρώ και για κάθε warrant σε 0,6 ευρώ, διαμορφώνοντας τη μέση έκπτωση σε σχέση με το κλείσιμο της Τρίτης σε 16,70%.

Πρόκειται για τίτλους που ο πορτογαλικός όμιλος Millennium BCP απέκτησε στο πλαίσιο της συμφωνίας του με την ελληνική τράπεζα πριν από λίγους μήνες, η οποία προέβλεπε μεταξύ άλλων τη συμμετοχή του στην πρόσφατη αύξηση κεφαλαίου της Πειραιώς με 400 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή της η Τράπεζα Πειραιώς κάνει λόγο για ένα σημαντικό βήμα ενίσχυσης της παρουσίας της στις αγορές κεφαλαίου, υπογραμμίζοντας ότι η διοίκησή της αξιολογεί θετικά τη διεύρυνση της μετοχικής της βάσης και την αύξηση του ποσοστού των διαθέσιμων προς διαπραγμάτευση μετοχών της (free float), που συνεπάγεται η Συναλλαγή της BCP.
Σύμφωνα με πληροφορίες, καταγράφηκε ισχυρή ζήτηση από διεθνείς θεσμικούς επενδυτές με αποτέλεσμα το placememt να υπερκαλυφθεί.
Το γεγονός αυτό αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης όχι μόνο στην Τράπεζα αλλά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα, το Χρηματιστήριο και την ελληνική οικονομία.
Τραπεζικοί κύκλοι σημειώνουν πως το ποσό των 500 εκατ. ευρώ περίπου που καταβλήθηκε ισοδυναμεί με νέα αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας, καθώς πρόκειται για φρέσκα χρήματα που προέρχονται από νέους επενδυτές.
Και υπενθυμίζουν ότι σε αυτά τα επίπεδα κινήθηκε, στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης, η συμμετοχή των ιδιωτών επενδυτών.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι οι πλειονότητα των επενδυτών προέρχεται από τις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.
Σημειώνεται ότι η Πειραιώς ΑΕΠΕΥ παρείχε υπηρεσίες χρηματιστηριακής διαμεσολάβησης στη Συναλλαγή της BCP.
Η Barclays Bank PLC ενήργησε ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς σε σχέση με τη Συναλλαγή της BCP

Υπενθυμίζεται ότι η BCP πούλησε την ελληνική θυγατρική της, Millennium Bank, στην Τράπεζα Πειραιώς, αφού προηγουμένως την ανακεφαλαιοποίησε επαρκώς.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.