ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
½ στρογγυλή κολοκύθα (περίπου 2 κιλά), σε φέτες
4-5 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
αλάτι και πιπέρι
10 φρέσκα φύλλα φασκόµηλου (προαιρετικά)
1 λίτρο ζωµός λαχανικών (σπιτικός ή ψυγείου)
4 κ.σ. φρέσκο πλήρες γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 180°C-200°C βαθµούς. Στρώνουµε χαρτί ψησίµατος µια λαµαρίνα και απλώνουµε τις φέτες της κολοκύθας. Ραντίζουµε µε το ελαιόλαδο και πασπαλίζουµε µε αλάτι και πιπέρι. Αν θέλουµε, προσθέτουµε και τα φύλλα του φασκόµηλου.
Ψήνουµε µέχρι να µαλακώσει η κολοκύθα (περίπου 40-50 λεπτά) και γυρίζουµε τις φέτες στα µισά του ψησίµατος. Τις βγάζουµε από τον φούρνο, τις αφήνουµε να κρυώσουν και αφαιρούµε τη φλούδα.
Πολτοποιούµε τη σάρκα στο multi ή µε πρέσα πουρέ. Σε βαθιά κατσαρόλα βάζουµε τον ζωµό, προσθέτουµε την κολοκύθα, ανακατεύουµε και σιγοβράζουµε, µέχρι η σούπα να αποκτήσει την επιθυµητή βελούδινη υφή. Δοκιµάζουµε και αναλόγως καρυκεύουµε. Σερβίρουµε σε βαθύ πιάτο µε µια κουταλιά φρέσκο πλήρες γάλα (ανακατεύουµε για να κάνει ελικοειδή σχέδια) και φρεσκοτριµµένο πιπέρι.