Υπέρ της άρσης της βουλευτικής ασυλίας των χρυσαυγιτών κκ. Γ. Γερμενή, Π. Ηλιόπουλου και Ευ. Μπούκουρα που βαρύνονται με το αδίκημα της ένταξης σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής, καθώς και των κκ. Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρου και Χρ. Αλεξόπουλου για άλλα αδικήματα (επεισόδια κλπ.), τάχθηκε η συντριπτική πλειοψηφία της Βουλής.
Οι βουλευτές της Χ.Α. απείχαν από την ψηφοφορία ώστε «να μην νομιμοποιήσουν την απόπειρα κατάλυσης του συντάγματος και του πολιτεύματος που επιχειρείται από την κυβέρνηση», όπως δήλωσε ο κ. Κασιδιάρης, προσπαθώντας να δώσει πολιτικό προκάλυμμα στις πράξεις για τις οποίες ελέγχονται από την Δικαιοσύνη. Μάλιστα επανέλαβε τα περί «άθλιας σκευωρίας» και «παράνομων διώξεων», οι οποίες, όπως είπε, έγιναν «με εντολές ξένων κέντρων εξουσίας: της Κομισιόν και των Αμερικανών», ζητώντας «να καθίσουν στο εδώλιο οι κλέφτες, οι απατεώνες που διέλυσαν τη χώρα και την ξεπούλησαν στους τοκογλύφους».
Τον λόγο έλαβε και ο κ. Παναγιώταρος λέγοντας ότι «δεν έχει κανένα απολύτως πρόβλημα» για την άρση της ασυλίας του και ειρωνευόμενος ζήτησε «αν είναι εφικτό να έχω μόνιμη άρση της ασυλίας για να μην κουράζεται το Σώμα». «Όταν χρειάστηκε να ρωτηθεί η Βουλή για το σώου με τις συλλήψεις, γράψανε στα παλιά τους τα παπούτσια το Κοινοβούλιο και τους θεσμούς», ανέφερε και δήλωσε ότι «η Χ.Α. ήταν είναι και θα παραμείνει εδώ», καθώς «έρχονται μαζικά σε αυτήν ψηφοφόροι της ΝΔ».
Αλλά και ο κ. Ηλιόπουλος μίλησε και μάλιστα συγκινησιακά φορτισμένος, όπως δήλωσε, για να πει: «Διώκομαι για αυτά που πιστεύω και όχι για τις πράξεις που μου αποδίδονται. Δεν έχω να απολογηθώ για καμία πράξη μου γιατί δεν έχω κάνει κάτι μεμπτό». Μάλιστα με μια μάλλον μελοδραματική διάθεση, είπε ότι σε λίγες ημέρες θα γίνει πατέρας και πως όταν η κόρη του μάθει για όσα του καταλόγισαν και τον ρωτήσει «γιατί σε ταλαιπωρήσανε πατέρα;», εκείνος θα της απαντήσει ότι «θεωρήθηκε έγκλημα να αγαπάς την πατρίδα σου και κακούργημα να δίνεις τον μισθό σου στους συνανθρώπους σου». Δήλωσε δε ότι «δεν πρόδωσα ποτέ τις ιδέες μου και την αγάπη μου για την πατρίδα και τους συνανθρώπους μου που θα την έχω μέχρι να πεθάνω», προβλέποντας ότι στο μέλλον «θα έχω δικαιωθεί και η αλήθεια θα έχει λάμψει». Την άρση της ασυλίας του ζήτησε και ο κ. Μπούκουρας ώστε «να βρεθώ ενώπιον της Δικαιοσύνης και να λάμψει η αλήθεια», όπως είπε.
Από την ονομαστική ψηφοφορία απουσίαζαν οι πολιτικοί αρχηγοί κκ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος, Αλ. Τσίπρας και η κυρία Αλέκα Παπαρήγα, ενώ πήραν μέρος οι κκ. Π. Καμμένος και Φ. Κουβέλης. Συνολικά απόντες ήταν 38 βουλευτές συν τους 18 της Χρυσής Αυγής. Υπέρ της άρσης της ασυλίας των έξι χρυσαυγιτών ψήφισαν επί συνόλου 247 ψηφισάντων ως εξής:
Για τον κ. Παναγιώταρο: 246 υπέρ και ένα «παρών» για το ένα αδίκημα και 247 για το άλλο (επεισόδια σε Λάρισα και Χυτήριο). Σύμφωνα με πληροφορίες το «παρών» ανήκει στον βουλευτή των ΑΝ.ΕΛΛ. κ. Β. Καπερνάρο. Για τον κ. Αλεξόπουλο: 246 υπέρ και 1 λευκό (για παράνομο ραδιοσταθμό). Για τον κ. Κασιδιάρη: 247 υπέρ. Ενώ για τους κκ. Γερμενή, Ηλιόπουλο και Μπούκουρα (ένταξη σε εγκληματική οργάνωση και διεύθυνση αυτής) ψήφισαν 246 υπέρ και υπήρξε ένα άκυρο, το οποίο σύμφωνα με πληροφορίες ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Ν. Νικολόπουλο.