Από χούλιγκανσε κυκλώματα εκβιάσεων και μετάστην Χρυσή Αυγή.Την εντυπωσιακή πορεία ενός 25χρονου από τον Πειραιά που πρωταγωνιστεί στους διαλόγους που έχει υποκλέψει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία για την υπόθεση του ναζιστικού μορφώματος,αποκαλύπτει «Το Βήμα».Πρόκειται για τον άνθρωπο που εμφανίζεται να μιλά γιατον φόνο τουΠαύλουΦύσσα, για τον ρόλο της ανθυπαστυνόμου Βενετίας Π. ή «Βέτας» , για τον τρόπο εξαφάνισηςενοχοποιητικώνστοιχείων, για εκβιάσεις καταστηματαρχών αλλά καιγια επικοινωνίες με τον προφυλακισθέντα βουλευτήΓιάννηΛαγό.

Σύμφωνα με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ «η πορεία του από χούλιγκαν, σε συμμορίες και ύστερα στη Χρυσή Αυγή δεν είναι μοναδική για μέλη της συγκεκριμένης οργάνωσης. Πολλοί υποστηρικτές της ΧΑ έχουν αυτήτην προέλευση ή πλαισιώνουν θύρες φανατικών οπαδών μέσα από τις οποίες αποκτούν διασυνδέσεις και νέα επιχειρησιακή ισχύ.»


Όπως προκύπτει τώρα, ο 25χρονος είχε συλληφθεί στις 12 Νοεμβρίουτου 2008, για επίθεσηστον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό EXTRA 3, στο Περιστέρι. Τότε, μίαώρα μετά τα μεσάνυχτα, τριάντα περίπου χούλιγκαν του ΠΑΟ, οι οποίοι εμφανίζονται να εξαγριώθηκαν από αυτά που έλεγε ο παρουσιαστής στην εκπομπή «Θύρα 7» για τον αγώνα ΠΑΟ-Ολυμπιακού, έφτασαν έξω από το κανάλι με μοτοσικλέτες και εισέβαλαν στα γραφεία καταστρέφοντας ό,τι έβρισκαν μπροστά τους με ρόπαλα και καδρόνια.

Στη συνέχεια πυρπόλησαν με βόμβες μολότοφ δύο αυτοκίνητα εργαζομένων.Από την Αστυνομία είχαν τότε συλληφθεί δέκα άτομα, ανάμεσα σε αυτούς ο αναφερόμενος 25χρονοςπου αντιμετώπισε βαριές κατηγορίες αλλά είχε αφεθεί ελεύθερος. Ηεπίθεση αυτή είχε θεωρηθεί και ως ανταποδοτική για την δολοφονία του οπαδού του ΠΑΟΜιχάληΦιλόπουλου, το 2007 στην Παιανία.


Όπως φαίνεται, ονεαρός -20 χρονών τότε- είχε πολλές «επαφές» μεανθρώπους της νύκταςκαι φαίνεται να στρατολογήθηκε σε κυκλώματα εκβιαστών. Προσφάτως το ενδιαφέρον της ΕΛ.ΑΣ εστιάσθηκε σε εμπλοκή του σε λαθρεμπόριο όπλων μέσω Κρήτης και σε άλλα ποινικά αδικήματα. Ετσι λοιπόν μπήκε προ τριών μηνών, στο μικροσκόπιο της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που άρχισε να παρακολουθεί τις συνομιλίες του από τις οποίες προέκυψαν και οι συνεχείς επαφές του με την ΧρυσήΑυγή, στην οποία είχε αναλάβει υπεύθυνος ασφαλείας της τοπικής οργάνωσης στον Πειραιά. Σε διαδικτυακούς τόπους της Χρυσής Αυγής υπάρχουν ομιλίες του 25χρονου όπου αναλύει μέχρι και την υπόθεση Τσοχατζόπουλου. Παράλληλα υπάρχουν φωτογραφίεςτου με πολλούς βουλευτές της ΧΑ όπως με τον Γιάννη Λαγό,τονΗλίαΚασιδιάρηκαι άλλους.

Μετα την άγρια δολοφονίατου Παύλου Φύσσα η ΕΛ.ΑΣ άρχισε να παρακολουθεί εκ νέου το τηλέφωνό του. Εχουν μάλιστακαταγραφεί συνομιλίες του ακόμη και δύο ημέρες μετά το αιματηρό περιστατικό της Αμφιάλης, όταν ακόμη δεν υπήρχε άρση απορρήτου επικοινωνιών για κανέναν από τους υπόπτους.