Καραµέλες από πάστα κυδώνι

Μαζεύω την ψίχα κυδωνιού που έµεινε στο τρυπητό από το ζελέ (βλ. συνταγή «Ζελέ κυδωνιού») και τη ζυγίζω. Περνάω την ψίχα από τον µύλο λαχανικών και τη ρίχνω σε µια κατσαρόλα µαζί µε ζάχαρη ίσου βάρους.

Βάζω την κατσαρόλα στη φωτιά, ανακατεύοντας συνεχώς. Μόλις αρχίσει να πήζει το υγρό και να ξεκολλάει εύκολα από τον πάτο της κατσαρόλας, το βγάζω από τη φωτιά. Εχει πάρει ένα ωραίο ροζ χρώµα και το αφήνω να κρυώσει ελαφρώς.

Ανακατεύω ξανά το µείγµα και το αδειάζω σε φόρµες λαδωµένες ή στρωµένες µε λαδόκολλα. Αν θέλω, πασπαλίζω µε ζάχαρη. Καλύπτω τις φόρµες µε τούλι για να προστατευθούν από τα έντοµα και τις αφήνω για 4-5 ηµέρες, ώστε να στεγνώσει το περιεχόµενό τους. Επειτα κόβω σε µικρούς κύβους ή σε όποιο σχήµα θέλω και τοποθετώ τις καραµέλες σε αλουµινένιο κουτί βάζοντας ένα κοµµάτι λαδόκολλα σε κάθε στρώση. Διατηρούνται για πολλές εβδοµάδες σε µέρος προστατευµένο από την υγρασία.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.