ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά πυρίµαχα φορµάκια διαµέτρου 8 εκ.)
1 λίτρο κρέµα γάλακτος
120 γρ. λευκή ζάχαρη {{{ moto }}}
9 αβγά, τους κρόκους
100 γρ. µαρµελάδα σύκο ή 150 γρ. πούλπα σύκου (καθαρισµένα σύκα, χτυπηµένα στο multi)
1 φλ. καστανή ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη µισή κρέµα γάλακτος µε τη λευκή ζάχαρη και ανακατεύουµε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα µπολ χτυπάµε ελαφρά τα αβγά µε την υπόλοιπη κρέµα και στη συνέχεια ρίχνουµε το ζεστό µείγµα στο µπολ µε το κρύο. Προσθέτουµε τη µαρµελάδα ή την πούλπα σύκου, οµογενοποιούµε και γεµίζουµε µε το µείγµα τα πυρίµαχα φορµάκια.
Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 100°C, στον αέρα. Βάζουµε τα πυρίµαχα σκεύη σε βαθύ ταψί µε νερό ως τη µέση (µπεν µαρί). Ψήνουµε για περίπου 1 ώρα.
Αφού κρυώσουν καλά, πασπαλίζουµε την επιφάνειά τους µε καστανή ζάχαρη και µε ένα καµινέτο την καίµε µέχρι να καραµελώσει.