ΥΛΙΚΑ (για 6 ατοµικά πυρίµαχα φορµάκια διαµέτρου 8 εκ.)

1 λίτρο κρέµα γάλακτος

120 γρ. λευκή ζάχαρη {{{ moto }}}

9 αβγά, τους κρόκους

100 γρ. µαρµελάδα σύκο ή 150 γρ. πούλπα σύκου (καθαρισµένα σύκα, χτυπηµένα στο multi)

1 φλ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σε µια κατσαρόλα ζεσταίνουµε τη µισή κρέµα γάλακτος µε τη λευκή ζάχαρη και ανακατεύουµε έως ότου λιώσει η ζάχαρη. Σε ένα µπολ χτυπάµε ελαφρά τα αβγά µε την υπόλοιπη κρέµα και στη συνέχεια ρίχνουµε το ζεστό µείγµα στο µπολ µε το κρύο. Προσθέτουµε τη µαρµελάδα ή την πούλπα σύκου, οµογενοποιούµε και γεµίζουµε µε το µείγµα τα πυρίµαχα φορµάκια.

Προθερµαίνουµε τον φούρνο στους 100°C, στον αέρα. Βάζουµε τα πυρίµαχα σκεύη σε βαθύ ταψί µε νερό ως τη µέση (µπεν µαρί). Ψήνουµε για περίπου 1 ώρα.

Αφού κρυώσουν καλά, πασπαλίζουµε την επιφάνειά τους µε καστανή ζάχαρη και µε ένα καµινέτο την καίµε µέχρι να καραµελώσει.