Την Τετάρτη ο πρόεδρος των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ, Ανδρέας Κορέντζελος μίλησε στους Βασίλη Χιώτη, Νότη Παπαδόπουλο και Γιώργο Παπαχρήστο για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και τον προπηλακισμό Παυλόπουλου-Γεννηματά.{{{ audio1 }}}

Για τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στην εταιρεία

«Στηρίζω κάθε μορφή πάλης, όλων των εργαζομένων, οποιαδήποτε μορφή και αν έχει αυτή. Έχει φτάσει το εργατικό κίνημα σε απόγνωση. Στεκόμαστε στον προπηλακισμό του κ. Παυλόπουλου και όχι στο ότι η χώρα χάνει την αμυντική της βιομηχανία και τη ΛΑΡΚΟ.

Είμαστε κατά της αποκρατικοποίησης. Πιστεύουμε ότι με σωστή διοίκηση, μπορεί η εταιρεία να λειτουργήσει. Αν το Δημόσιο δεν έχει μετοχές, η εταιρεία θα κλείσει.»

Για τον προπηλακισμό Παυλόπουλου-Γεννηματά

«Δεν βρίσαμε. Έμαθα όταν βγήκα έξω τι έγινε. Δεν ήμουν παρών στο γεγονός. Άκουσα από συναδέλφους μου ότι ο κ. Παυλόπουλος πέρασε μέσα από το πλήθος των εργαζομένων και είπε «τι κάνετε εδώ;». Δεν γνωρίζω αν είναι αλήθεια.

Εν μέρει, το αποδοκιμάζω το γεγονός. Δεν είμαι υπέρ της βίας, αλλά οι εργαζόμενοι είναι θυμωμένοι. Τα πνεύματα είναι τεντωμένα. Το θέμα θα πήγαινε διαφορετικά, αν είχαμε μια συνάντηση σε πολιτικό επίπεδο που ζητάμε, για να μάθουμε τις εξελίξεις για την εταιρεία. Μας παραγράφουν και μιλάμε για ένα εθνικό ζήτημα.»