Υλικά για 4 άτομα

Καγιανάς από την προηγούμενη μέρα

4-5 μελιτζάνες

αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 πρέζα πάπρικα, γλυκιά

λίγο έ.π. ελαιόλαδο

φέτα τριμμένη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Αφαιρούμε το κοτσάνι και κόβουμε κάθετα στη μέση τις μελιτζάνες. Τις αλατίζουμε και τις αφήνουμε για λίγη ώρα στο σουρωτήρι να ξεπικρίσουν. Κατόπιν, τις ξεπλένουμε, τις χαράζουμε σταυρωτά από την εσωτερική μεριά με ένα μυτερό μαχαίρι και τις απλώνουμε σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C (στις αντιστάσεις). Ραντίζουμε τις μελιτζάνες με λίγο λάδι, τις αλατοπιπερώνουμε, πασπαλίζουμε με λίγη πάπρικα και τις ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά στο μεσαίο ράφι. Τις βγάζουμε από τον φούρνο και με την βοήθεια ενός κουταλιού, ανοίγουμε την σάρκα τους, φτιάχνοντας «βαρκούλες». Γεμίζουμε τις μελιτζάνες με τον καγιανά, μοιράζουμε την τριμμένη φέτα από πάνω και τις ξαναβάζουμε στον φούρνο για ακόμα 15 λεπτά.