O Γιώργος Κιμούλης «Αυτοπροσώπως» στον Νίκο Θρασυβούλου

Την Κυριακή 30/06/2013 ο Γιώργος Κιμούλης καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (12:00 - 13:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Μήδεια» στην Επίδαυρο την Παρασκευή 05/07/2013

Την Κυριακή ο Γιώργος Κιμούλης καλεσμένος του Νίκου Θρασυβούλου. Συντονιστείτε (12:00 – 13:00) στον Βήμα 99.5 και κερδίστε 5 διπλές προσκλήσεις για την παράσταση «Μήδεια» στην Επίδαυρο την Παρασκευή 05/07/2013.

Ο Γιώργος Κιμούλης είναι Έλληνας ηθοποιός, σκηνοθέτης και μεταφραστής. Γεννήθηκε στον Πειραιά στις 18 Σεπτεμβρίου του 1956. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά επαγγελματικά στο θέατρο το 1977 με τη θεατρική ομάδα «Ελεύθερο Θέατρο». Το 1986 δημιούργησε τη δική του θεατρική ομάδα, το «Σύγχρονο Θέατρο Αθήνας». Το 1996 ίδρυσε δραματική σχολή. Είναι μέλος του «Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών» -στο οποίο κατά το παρελθόν έχει διατελέσει και αντιπρόεδρος- και μέλος της «εταιρείας Ελλήνων Θεατρικών Συγγραφέων».

Έχει παντρευτεί και έχει χωρίσει δύο φορές. Πρώτος του γάμος με την τραγουδίστρια Μαργαρίτα Ζορμπαλά και δεύτερος με την Ελληνίδα πολιτικό Μαρία Δαμανάκη, με την οποία απέκτησε την κόρη του, Μαριάννα. Είναι σε σχέση με την Ελληνίδα ηθοποιό Κατερίνα Γερονικολού.

Λίγα λόγια για την παράσταση:

Η Μήδεια είναι άνδρας! Ο Γιώργος Κιμούλης επιστρέφει στην Επίδαυρο και ερμηνεύει την αρχετυπική ηρωίδα του Ευριπίδη, σε μια ιδιαίτερη παράσταση που παίζεται μόνο από άνδρες, με τη χρήση μάσκας.

Τραγωδία με νεωτερικά στοιχεία, η Μήδεια (431 π.Χ.) μιλά για την αιώνια διαμάχη ανάμεσα στον άνδρα και τη γυναίκα, και τη σύγκρουση δύο πολιτισμών. Πλάσμα σύνθετο και γοητευτικό, η πριγκίπισσα από την Κολχίδα, ξένη στην Κόρινθο, βιώνει τη μέγιστη προδοσία από τον Ιάσονα. Η μάγισσα Μήδεια αποφασίζει να εκδικηθεί και μηχανεύεται την πιο απάνθρωπη τιμωρία.

Μετάφραση

Κ. Χ. Μύρης

Σκηνοθεσία – Δραματουργική επεξεργασία

Σπύρος Α. Ευαγγελάτος

Σκηνικά

Γιώργος Πάτσας

Κοστούμια

Γιάννης Μετζικώφ

Μουσική

Θάνος Μικρούτσικος

Μουσική διδασκαλία

Γιάννης Αναστασόπουλος

Ερμηνεύουν

Γιώργος Κιμούλης

Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος

Τάσος Νούσιας

Μάνος Βακούσης

Νικόλας Παπαγιάννης

Νίκος Αναστασόπουλος

Δημήτρης Παπανικολάου

Συμμετέχει 12μελής Χορός

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.