Κομματικό αντάρτικο στην ΕΡΤ

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγα 24ωρα ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας κάλεσε τους απολυμένους της ΕΡΤ να εκκενώσουν το κτίριο της Αγίας Παρασκευής ώστε να αποζημιωθούν. Για δεύτερη φορά και οι απολυμένοι της ΕΡΤ τού απάντησαν με ένα μεγαλοπρεπέστατο «όχι», αφού όπως λένε «πώς να αποζημιωθούμε αφού δεν έχουμε απολυθεί;». Αντε να βγάλεις άκρη, την ώρα που στο Ραδιομέγαρο της Αγίας Παρασκευής πυκνώνουν τα κομματικά στελέχη από το Αριστερό Ρεύμα του ΣΥΡΙΖΑ, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ και το ΜΛ-ΚΚΕ, που βεβαίως δεν έχουν καμία σχέση με τους απολυμένους της ΕΡΤ.
nnn
Εως πότε νομίζετε ότι θα πάει αυτή η κατάσταση με την ΕΡΤ; Ουδείς γνωρίζει, αν και όπως με πληροφόρησαν εγκύρως η κυβέρνηση εμφανίζεται τώρα (μετά τον ανασχηματισμό και την ανάληψη της αντιπροεδρίας από τον κ. Ευ. Βενιζέλο) να προσλαμβάνει όλους ανεξαιρέτως τους τεχνικούς που εργάζονταν στην ΕΡΤ (που αποτελούν και τον σκληρό πυρήνα των απολυμένων) συν τους εργαζομένους στα μουσικά σύνολα. Επιπλέον έχει δοθεί εντολή στην Τράπεζα της Ελλάδας για την καταβολή δύο μηνιαίων μισθών στους εργαζομένους αορίστου χρόνου της πρώην ΕΡΤ.
nnn
Ο κ. Π. Καψής έμαθα ότι έπιασε και αυτός δουλειά και ετοιμάζει το σχέδιο για τη δημιουργία του νέου φορέα Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Είχε δύο φορές συνεργασία με τον κ. Σ. Κεδίκογλου, ο οποίος και του παραχώρησε το γραφείο του, απέναντι από το Πάντειο Πανεπιστήμιο, στη Γενική Γραμματεία Τύπου και Πληροφοριών και μία φορά με τον υπουργό Επικρατείας κ. Δ. Σταμάτη. Τι λέει ο κ. Καψής; Οτι σε τρεις μήνες θα επαναλειτουργήσει ο νέος φορέας.


Τα πιράνχας της Υγείας

Λάβρος εναντίον των πιράνχας της Υγείας εμφανίστηκε ο εισαγγελέας επί των συμβάσεων του Δημοσίου κ. Β. Φλωρίδης. Μιλώντας σε ημερίδα στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης (στη λεωφόρο Αλεξάνδρας) και παρουσία της προηγούμενης ηγεσίας του υπουργείου Υγείας, ο εισαγγελέας είπε ότι η αύξηση κατά 79% της νοσοκομειακής περίθαλψης και η αύξηση κατά 44% των φαρμάκων σε περιόδους κρίσης αν μην τι άλλο ερμηνεύεται ως «βαρεία μορφής διαφθορά». Κατηγόρησε ευθέως το κράτος, τις φαρμακευτικές εταιρείες, αναφέρθηκε σε κυκλώματα και παρέδωσε στοιχεία ιατρών που συνταγογραφούσαν φάρμακα με αντάλλαγμα ταξίδια από τις φαρμακευτικές εταιρείες.


Ο… ήρωας Τζαβάρας

Υποδοχή… ήρωα που επέστρεψε από τη μάχη επεφύλαξαν οι δυσαρεστημένοι (από τον πρόσφατο ανασχηματισμό) νεοδημοκράτες βουλευτές στον καρατομηθέντα από το υπουργείο Πολιτισμού κ. Κ. Τζαβάρα: «Μπήκα στην κυβέρνηση από καραμπόλα και έφυγα από καραμπόλα» έλεγε ο ίδιος με περισσή υπερηφάνεια, ο πρώην αναπληρωτής υπουργός. Ο κ. Μιχ. Ταμήλος τον υποδέχθηκε με αρχαιοελληνική παροιμία κραυγάζοντάς του «ο φίλος τον φίλο εν κινδύνοις γιγνώσκει», ο βουλευτής Τρικάλων κ. Ηλ. Βλαχογιάννης τον αγκάλιασε και τον ασπάστηκε, ενώ ο κ. Ιορδ. Τζαμτζής του είπε με τη γνωστή βροντώδη φωνή του: «Φίλε, ο τρόπος που σε υποδεχόμαστε στη Βουλή συνιστά υποταγή στα κελεύσματα όσων σε κάλεσαν στο τηλέφωνο και εσύ το σήκωσες και εσύ απάντησες. Οι άλλοι που δεν σηκώνουν τα τηλέφωνα θα καταλάβουν πολύ καλά τι τους περιμένει όταν έρθει η ώρα τους και επανέλθουν στα βουλευτικά έδρανα…». Α, να μην το ξεχάσω. Τον κ. Τζαβάρα πλησίασε και ο κ. Π. Κουκουλόπουλος και του έδειξε τη συμπαράστασή του.
nnn
Ο κ. Τζαμτζής ήταν εξοργισμένος με τους συναδέλφους του που έγιναν υπουργοί και έχουν καβαλήσει, όπως έλεγε, το καλάμι. Ορισμένοι απ’ αυτούς, αποκάλυψε, έχουν προσλάβει ιδιωτική… αστυνομία για να φρουρούν τα γραφεία τους ώστε να μην εισέρχονται σε αυτά… βουλευτές: «Προχθές πήγα στο υπουργείο Γεωργίας και ζήτησε να δω κυβερνητικό παράγοντα. Εξω είχε σεκιούριτι. Και με ρώτησε ο αφιλότιμος τι ήθελα. Οταν του είπα ποιος είμαι και ποιον θέλω, ξέρετε τι μου απάντησε; Μισό λεπτό να ρωτήσω εάν θέλει να σας δει… Και όπως καταλαβαίνετε έγινε το έλα να δεις…».


Μιχαλολιάκος και Ζιρινόφσκι

Ο αποκαλούμενος και «Αρχηγός» κ. Ν. Μιχαλολιάκος επαναφέρει συνεχώς τελευταίως το σύνθημα «Εναντίον Ολων». Για την ιστορία, σας λέω ότι το σύνθημα αυτό δεν είναι δικό του, αλλά είναι σύνθημα των ρώσων εθνικιστών. Το 1996 είχε επισκεφθεί τη Μόσχα για να συναντήσει τον εθνικιστή Ζιρινόφσκι. Συνοδευόταν μάλιστα από τον περιβόητο «Περίανδρο» και από τον κ. Θ. Κωνσταντίνου, ιατρό αξιωματικό της Αεροπορίας (μετά το ταξίδι αποστρατεύθηκε και σήμερα έχει την ευθύνη της ιδεολογικής κατάρτισης των χρυσαυγιτών). Εκεί έμαθε το σύνθημα αυτό των ρώσων εθνικιστών, το έκανε εν συνεχεία αφίσα, αυτοκόλλητο και το χρησιμοποιεί τώρα και στη… Βουλή.

***

Δημόσιας τηλεόρασης συνέχεια. Τι συμβαίνει με την ΠΟΣΠΕΡΤ; Την Τετάρτη το πρωί συζητήθηκε στο μονομελές Πρωτοδικείο της Αθήνας η προσφυγή εργαζόμενης της ΕΡΤ κατά της απόφασης απόλυσής της. Υπέρ της κατέθεσε δημοσιογράφος της ΕΡΤ. Ποιός απουσίαζε; Το σωματείο της η ΠΟΣΠΕΡΤ η οποία δεν προσέφυγε υπέρ της εργαζόμενης-μέλους της. Αν και όπως πληροφορούμε είχε ζητήσει από τον δικηγόρο της να πάρει αναβολή για να μπορέσει να παραστεί, δι εκπροσώπου, στη δίκη. Χαμένος χρόνος όμως και η αναβολή και η προσμονή… υποστήριξης. Όσο για την απόφαση, θα εκδοθεί την Παρασκευή. Το αίτημα από την πλευρά της ενάγουσας ζητείτε η έκδοση προσωρινής διαταγής ώστε να παγώσει η απόλυσή της. Η υπόθεση είναι ιδιαίτερα σημαντική αφού για πρώτη φορά θα κριθεί από την τακτική δικαιοσύνη το θέμα των απολύσεων στην ΕΡΤ.

***
Για ποιον λόγο νομίζετε ότι χάνει τον ύπνο του ο υπουργός Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρας; Για τον βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων κ. Β. Καπερνάρο! Το αποκάλυψε μάλιστα ο ίδιος στην Ολομέλεια της Βουλής. Ο κ. Καπερνάρος εξομολογήθηκε ότι νιώθει αποστροφή για τον υπουργό Οικονομικών. Ο κ. Στουρνάρας του απάντησε αμέσως: «Ο κ. Καπερνάρος είπε ότι νιώθει φυσική και αστρική αποστροφή στην παρουσία μου. Δεν ξέρω εάν θα το αντέξω. Ίσως χάσω τον ύπνο μου».

***
Ο κ. Στουρνάρας συνέστησε ακόμα στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων να είναι πιο προσεκτικοί «καθώς ο σοφός λαός λέει «λαγός τη φτέρη έσειε, κακό του κεφαλιού του»», αναφερόμενος προφανώς στα δημοσιεύματα που θέλουν το σκάφος του προέδρου των ΑΝΕΛ να ανήκει σε offshore εταιρία. Η φράση αυτή αιφνιδίασε τους βουλευτές της ΝΔ, που θυμήθηκαν ότι πρώτη φορά στη Βουλή την χρησιμοποίησε ο κ. Κ. Καραμανλής όταν ήταν πρωθυπουργός απευθυνόμενος στον κ. Γ. Παπανδρέου. Ακόμα προξένησε… γέλωτα από τους… χρυσαυγίτες βουλευτές, αφού ένας απ΄αυτούς ονομάζεται Γιάννης Λαγός, που ζήτησε προσφάτως να «πετάξουμε τους Αιγύπτιους στη θάλασσα».

***
Ο απερχόμενος γραμματέας της ΝΔ κ. Μανώλης Κεφαλογιάννης έλεγε σε συναδέλφους του βουλευτές στη Βουλή ότι θεωρεί μάλλον σίγουρο ότι θα είναι επικεφαλής του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ και επικεφαλής της καμπάνιας των ευρωεκλογών για λογαριασμό της ΝΔ. Επέμενε μάλιστα ότι αυτό θα το ανακοινώσει στο Συνέδριο της ΝΔ ο πρωθυπουργός κ. Αντ. Σαμαράς.

HeliosPlus

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.