Λίγοι το πίστευαν όταν διάβαζαν το σχετικό ρεπορτάζ του «Βήματος» το οποίο είχε αναδείξει την επιθυμία του κ. Δημήτρη Μελισσανίδη να διατηρήσει στο ρόστερ της ΑΕΚ τον ισπανό μέσο Μιγκέλ Ανχελ Κορδέρο. Ηταν ένας από τους κορυφαίους χαφ της Σούπερ Λίγκας τη σεζόν που ολοκληρώθηκε και είχε προσεγγιστεί από τον Παναθηναϊκό και αρκετές ομάδες της Β’ κατηγορίας στην Ισπανία. Στην περίπτωσή του μίλησε (και) το χρήμα…
Η οικονομική εξασφάλιση σε βάθος τετραετίας, διάστημα στο οποίο ο Ισπανός θα λάβει περίπου 700.000 ευρώ, ήταν κάτι που αναζητούσε και δύσκολα θα έβρισκε είτε στην Ισπανία είτε σε οποιαδήποτε ομάδα της ελληνικής Σούπερ Λίγκας. Και όταν ο αποκαλούμενος και Τίγρης τού παρουσίασε το πρότζεκτ της ΑΕΚ και του έδωσε το συμβόλαιο που ζητούσε, ο 26χρονος Κορδέρο πείστηκε. «Εσύ θα είσαι ο αρχηγός στη Νέα Φιλαδέλφεια» του είπε ο κ. Μελισσανίδης αναγνωρίζοντάς του την εμπιστοσύνη που ο Ισπανός έδειξε στο μεγαλόπνοο σχέδιό του.
Οταν ο κ. Μελισσανίδης θα επιθυμεί να προχωρήσει και σε κινήσεις εντυπωσιασμού (περιπτώσεις Σωκράτη Φυτανίδη, Δημήτρη Παπαδόπουλου που δεν ευδοκίμησαν ή Σωτήρη Κυργιάκου που ήλθε τελευταία στο προσκήνιο αλλά δεν θα προχωρήσει), θα το κάνει δίχως απαραίτητα να ζητεί τη γνώμη του ποδοσφαιρικού τιμ, άλλωστε παίκτες τέτοιου βεληνεκούς οι οποίοι μπορούν γρήγορα να «κουμπώσουν» σε οποιοδήποτε σύστημα είναι ευπρόσδεκτοι για κάθε προπονητή. Ωστόσο ο πραγματικός στόχος του επιτελείου που «χτίζει» υπό την επίβλεψη του κ. Ντούσαν Μπάγεβιτς τη νέα ΑΕΚ είναι άλλος: να αφήσει έργο στην ομάδα, να την οικοδομήσει σε βάσεις στέρεες και ελπιδοφόρες.
Η υπόθεση Κορδέρο δεν συνεπάγεται σε καμία περίπτωση ότι η ΑΕΚ της Γ’ Εθνικής θα κινείται το εφετινό καλοκαίρι για την απόκτηση ποδοσφαιριστών εγνωσμένης αξίας οι οποίοι θα μπορούσαν κάλλιστα να αγωνιστούν σε μεγάλες ομάδες της Σούπερ Λίγκας. Τούτο άλλωστε αποδεικνύεται υπερβολικά δύσκολο αν κρίνει κανείς από την κατάληξη των υποθέσεων Παπαδόπουλου και Φυτανίδη, οι οποίες έκλεισαν αρνητικά προτού λάβουν σοβαρή μορφή, καθώς οι προαναφερθέντες δεν μπήκαν καν στη διαδικασία να συζητήσουν το ενδεχόμενο να παίξουν στο ερασιτεχνικό πρωτάθλημα. Ενας στόπερ, ένας αμυντικός μέσος και ένας επιθετικός. Αυτές ήταν εξαρχής οι μεταγραφικές προτεραιότητες για τους παίκτες με ξεχωριστή ποιότητα και εμπειρία.
Ωστόσο πρωταρχικό (και εν πολλοίς ρεαλιστικό) στόχο του κ. Μελισσανίδη αποτελεί η σταδιακή δημιουργία μιας ομάδας με τους καλύτερους έλληνες παίκτες που θα είναι διαθέσιμοι, βασισμένη σε ένα σχέδιο που θα αποτρέπει να πραγματοποιούνται πολλές μεταγραφές κάθε καλοκαίρι. Γεγονός που παρατηρήθηκε τα τελευταία χρόνια στην Ενωση με την άφιξη αλλοδαπών παικτών –ορισμένοι εκ των οποίων ήταν αμφιβόλου ποιότητας -, η οποία δεν απέδωσε έργο. Αλλωστε παρόμοια πλάνα ακολουθούν και άλλα μεγάλα ευρωπαϊκά κλαμπ, τα οποία, όταν αποκτούν ισχυρό κορμό, προχωρούν σε μία-δύο ηχηρές θερινές προσθήκες.
Επιπλέον θα υπάρξει αξιοποίηση των Ακαδημιών της ομάδας και γι’ αυτόν τον λόγο προσελήφθη ο κ. Ακης Ζήκος, ο οποίος σχεδιάζει το δικό του πρότζεκτ για τα τμήματα υποδομών ενώ παράλληλα διοργανώνει δίκτυο συνεργατών σε όλη την Ελλάδα μέσω του οποίου θα επιχειρηθεί η προσέλκυση των κορυφαίων εγχώριων ταλέντων σε νεαρές ηλικίες.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 18 Ιουνίου 2013

HeliosPlus