ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα)
1 κιλό πατάτες, ξεφλουδισµένες
1,5 λίτρο ηλιέλαιο
500 ml έ.π. ελαιόλαδο
1 κ.γ. καυτερή πάπρικα
1 κ.γ. γλυκιά πάπρικα
1 κ.σ. αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουµε τις πατάτες διαγωνίως στα δύο. Με το εργαλείο ξεφλουδίσµατος τις κόβουµε σε πολύ λεπτές ροδέλες. Τις βάζουµε σε βαθύ µπολ κάτω από άφθονο τρεχούµενο νερό για λίγα λεπτά. Με αυτόν τον τρόπο θα φύγει το άµυλο και δεν θα κολλάνε µεταξύ τους στο τηγάνι. Κλείνουµε τη βρύση και αφήνουµε για 5 λεπτά στο κρύο νερό. Σουρώνουµε και απλώνουµε σε µια πετσέτα για να στεγνώσουν καλά.
Σε βαθιά κατσαρόλα, σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίχνουµε το ηλιέλαιο και το ελαιόλαδο. Τηγανίζουµε τα πατατάκια σε δόσεις, ανακατεύοντας συχνά, µέχρι να γίνουν τραγανά και να πάρουν χρυσαφί χρώµα. Τα απλώνουµε σε απορροφητικό χαρτί και ανάβουµε τον φούρνο στους 180°C.
Tοποθετούµε τα πατατάκια σε ένα µεγάλο ταψί. Σε ένα µικρό µπολ ανακατεύουµε το αλάτι µε τη γλυκιά και την καυτερή πάπρικα και τα πασπαλίζουµε. Ψήνουµε για λίγα λεπτά.