ΥΛΙΚΑ (για 7 άτοµα)
15 γρ. ζελατίνη, σε φύλλα
1 λίτρο κρέµα γάλακτος
110 γρ. ζάχαρη + 75 γρ. επιπλέον (για το σιρόπι)
2 λουβιά βανίλιας, τους σπόρους
75 ml νερό (για το σιρόπι)
250 γρ. φράουλες, κοµµένες στη µέση
20 ml συµπυκνωµένο ξίδι µπαλσάµικο, σε µορφή σιροπιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα µπολ µε κρύο νερό µουλιάζουµε τα φύλλα της ζελατίνης, µέχρι να µαλακώσουν και να γίνουν εύκαµπτα. Σε κατσαρόλα, σε χαµηλή φωτιά, ρίχνουµε την κρέµα γάλακτος, τη ζάχαρη και τη βανίλια και τα αφήνουµε να ζεσταθούν, αλλά όχι να βράσουν. Λίγο πριν από τον βρασµό, αποσύρουµε από τη φωτιά.
Σουρώνουµε και στύβουµε τα φύλλα της ζελατίνης και τα προσθέτουµε στο ζεστό µείγµα της κρέµας, ανακατεύοντας µέχρι να οµογενοποιηθούν τα υλικά. Κρυώνουµε την κρέµα και, όταν φτάσει περίπου στους 30°C, τη µοιράζουµε σε 7 µπολ (περίπου 150 ml στο καθένα). Τα τοποθετούµε στο ψυγείο, για να πήξει η κρέµα.
Φτιάχνουµε ένα σιρόπι βράζοντας το νερό µαζί µε τη ζάχαρη, µέχρι να λιώσει. Το κρυώνουµε και το ρίχνουµε στο µπλέντερ, µαζί µε τις µισές φράουλες και το ξίδι. Τα χτυπάµε, σουρώνουµε το µείγµα και περιχύνουµε τις πανακότες. Στολίζουµε µε τις υπόλοιπες φράουλες.