Σπαγκέτι µε λεµόνι και ελαιόλαδο

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτοµα) – Ετοιμο σε 20 λεπτά

500 γρ. σπαγκέτι

αλάτι

80 ml χυµός λεµονιού

80 ml έ.π. ελαιόλαδο

100 γρ. πεκορίνο Αµφιλοχίας, τριµµένο

1 κ.σ. µαύρο πιπέρι, φρεσκοτριµµένο

2 κ.σ. φρέσκο βασιλικό, τα φύλλα, κοµµένα σε µικρές λωρίδες

2 κ.σ. ξύσµα λεµονιού, ακέρωτου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βράζουµε τα σπαγκέτι σε καλά αλατισµένο νερό, σύµφωνα µε τις οδηγίες του πακέτου. Σουρώνουµε και κρατάµε 1 φλ. από το καυτό νερό.

Σε µεγάλη µπασίνα ρίχνουµε 80 ml από το νερό που έχουµε κρατήσει και αναµειγνύουµε µε τον χυµό του λεµονιού, το ελαιόλαδο και το τριµµένο τυρί. Ανακατεύουµε, ώστε να σχηµατιστεί µια κρέµα.

Ρίχνουµε τα ζυµαρικά στην κρέµα και ανακατεύουµε καλά. Πασπαλίζουµε µε το πιπέρι, τον βασιλικό και το ξύσµα λεµονιού και ανακατεύουµε απαλά. Σερβίρουµε αµέσως.

ΤIP

Αν η κρέμα είναι πολύ σφιχτή, προσθέτουμε λίγο ακόμη από το νερό που έχουμε κρατήσει.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.