Σεφταλιές

ΥΛΙΚΑ(για περίπου 15 κοµµάτια των 100 γρ. το καθένα)

700 γρ. αρνίσια σκέπη

χυµός από ½ λεµόνι

400 γρ. µοσχαρίσιος κιµάς

400 γρ. χοιρινός κιµάς

400 γρ. αρνίσιος κιµάς

150 γρ. πλιγούρι, µαλακωµένο

300 γρ. κρεµµύδι

1 σκελίδα σκόρδου, τριµµένη

½ µατσάκι µαϊντανό, τα φύλλα

5-6 κλωνάρια φρέσκιας ρίγανης, τα φύλλα

2 αβγά, τα ασπράδια

150 ml έ.π. ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Βάζουµε τη σκέπη σε ένα µπολ µε χλιαρό νερό και τον χυµό του λεµονιού, για περίπου 1 ώρα, για να ασπρίσει και να µαλακώσει. Τη στραγγίζουµε καλά στο σουρωτήρι και την κόβουµε σε µικρά τετράγωνα κοµµάτια.

Σε µια λεκάνη βάζουµε τους κιµάδες, το µαλακωµένο πλιγούρι (λίγα λεπτά σε ζεστό νερό αρκούν), το κρεµµύδι, το σκόρδο, τα αρωµατικά ψιλοκοµµένα, τα ασπράδια, το ελαιόλαδο και αλατοπιπερώνουµε. Ζυµώνουµε καλά, ώσπου να ενσωµατωθούν τα υλικά.

Απλώνουµε τα κοµµάτια της σκέπης στον πάγκο της κουζίνας και τοποθετούµε στο κέντρο τους λίγο από το µείγµα των κιµάδων. Τυλίγουµε όπως τα ντολµαδάκια και ψήνουµε τις σεφταλιές στα κάρβουνα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.