«Ναι» ψήφισαν 20 βουλευτές του κυβερνώντος Δημοκρατικού Συναγερμού (ΔΗΣΥ), 8 του Δημοκρατικού Κόμματος (ΔΗΚΟ) και ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ κ. Δ. Συλλούρης. «Όχι» ψήφισαν οι 19 βουλευτές του (κομμουνιστικού κόμματος) ΑΚΕΛ, 5 του (σοσιαλιστικού κόμματος) ΕΔΕΚ, ο βουλευτής του ΕΥΡΩΚΟ κ. Ν. Κουτσού, ο βουλευτής των Οικολόγων κ. Γ. Περδίκης και ανεξάρτητος κ. Ζ. Κουλίας.
Να σημειωθεί ότι το ΑΚΕΛ, που παρουσίασε πρόταση για έξοδο της Κύπρου από την ευρωζώνη ζητώντας παράλληλα και δημοψήφισμα ήταν αυτό, επί προεδρίας του κ. Δ. Χριστόφια που προσέφυγε, τον περασμένο Ιούλιο στον μηχανισμό στήριξης, όπως επισημάνθηκε από βουλευτές της συγκυβέρνησης.
Ο κ. Αβέρωφ Νεοφύτου Πρόεδρος του ΔΗΣΥ χαρακτήρισε το μνημόνιο ως μονόδρομο, λέγοντας πως είναι ένα σκληρό μνημόνιο, το οποίο συνεπάγεται οδυνηρές θυσίες για ευαίσθητες ομάδες του πληθυσμού, οδυνηρές θυσίες για ευρύτατα στρώματα του λαού, θυσίες στη ραχοκοκαλιά της κυπριακής οικονομίας και κοινωνίας, μικρομεσαίους για το σύνολο της κοινωνίας, αλλά αποτρέπει την άτακτη χρεοκοπία και δίνει έστω και με πολλές δυσκολίες τη συγκρατημένη έστω προοπτική να οδηγήσει στην απαραίτητη εξυγίανση. Επέρριψε ευθύνες στην προηγούμενη κυβέρνηση σημειώνοντας: «Αν αποφεύγονταν τα λάθη και οι καθυστερήσεις σήμερα δεν θα βρισκόμασταν μπροστά σε οδυνηρές συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί»
Αμέσως μετά το αποτέλεσμα το πλήθος που ήταν συγκεντρωμμένο έξω από τη Βουλή και διαμαρτυρόταν κατά του Μνημονίου έσπασε τον αστυνομικό κλοιό και προσπάθησε να επιτεθεί σε βουλευτές. Η αστυνομία προσπαθεί να ηρεμήσει την κατάσταση ενώ τα επεισόδια συνεχίζονται.
Πριν τη συζήτηση στη Βουλή
Ο υπουργός Οικονομικών κ. Χ. Γεωργιάδης σε μία δραματική του δήλωση κάλεσε τους βουλευτές να λάβουν «μία δύσκολη αλλά αναγκαία απόφαση» και να κυρώσουν τη δανειακή σύμβαση και το μνημόνιο, τονίζοντας ότι «τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα». Και όντως είναι, αφού τα ταμειακά αποθέματα της Κύπρου εξαντλούνται ήδη βρίσκονται στο κόκκινο.