ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ
Η χήρα του Τζον Λένον, Γιόκο Όνο, πήρε θέση σχετικά με τους νόμους περί οπλοκατοχής στις ΗΠΑ, αναρτώντας στον προσωπικό της λογαριασμό στο Τwitter μία αμφιλεγόμενη φωτογραφία: τα ματωμένα γυαλιά του συζύγου της από την αποφράδα ημέρα που δολοφονήθηκε από τον παράφρονα θαυμαστή του, Μαρκ Τσάπμαν, στις 8 Δεκεμβρίου 1980.
Πάνω από την φωτογραφία, η Όνο έγραψε «Πάνω από 1.057.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί από όπλα στις ΗΠΑ, έπειτα από τη δολοφονία του Τζον Λένον, στις 8 Δεκεμβρίου 1980», ενώ έκανε έκκληση να σταματήσει η βία από όπλα στις χώρα. Η 79χρονη καλλιτέχνης -κι ένθερμη ακτιβίστρια κατά της οπλοκατοχής- δημοσίευσε την εικόνα με τα γυαλιά του πρώην Beatle με αφορμή τα 44 χρόνια από το γάμο της με τον Λένον, που ειχε τελεστεί στο Γιβραλτάρ.
Στις 20 Μαρτίου 1969 το ζευγάρι, ντυμένο στα λευκά, είχε ανταλλάξει όρκους αιώνιας αγάπης και αφοσίωσης, δηλώνοντας κατόπιν πως «επιλέξαμε το Γιβραλτάρ επειδή είναι ήσυχο, βρετανικό και φιλικό. Προσπαθήσαμε να παντρευτούμε σε διάφορα άλλα μέρη πριν καταλήξουμε.

Προσπάθησα να παντρευτούμε στο φεριμπότ, ώστε να φτάσουμε στη Γαλλία παντρεμένοι, αλλά δεν μας άφησαν. Ούτε στα κρουαζιερόπλοια είχαμε καμία τύχη. Προσπαθήσαμε σε πρεσβείες, αλλά προαπαιτούμενο ήταν να μείνουμε, τρεις εβδομάδες πριν τον γάμο στην Γερμανία και δύο στην Γαλλία».

Πριν λίγους μήνες, η Ονο και ο Σον, γιος του Λένον από τον πρώτο του γάμο, ίδρυσαν το κίνημα «Καλλιτέχνες Εναντίον του Fracking», εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην εξόρυξη σχιστολιθικού αερίου και πετρελαίου με την συγκεκριμένη μέθοδο για την οποία περιβαλλοντολόγοι και οικολογικές οργανώσεις διατυπώνουν πολλές ενστάσεις.