Κρουασάν με σοκολάτα

Mοσχοµυρίζουν βούτυρο. Και σοκολάτα. Και κρέµα

Mοσχοµυρίζουν βούτυρο. Και σοκολάτα. Και κρέµα. Η αυθεντική συνταγή των γαλλικών κρουασάν είναι τώρα στα χέρια σας για να µεταµορφώσει την κουζίνα σας σε παριζιάνικη µπρασερί. Κρατήστε τη βασική ζύµη, διαφοροποιήστε το κόψιµό της και πειραµατιστείτε µε τη γέµιση.
{{{ moto }}}

Κλασικά κι αγαπηµένα. Αλλά πάνω απ’ όλα σπιτικά. Διότι εκείνα του εµπορίου δεν καλύπτουν πάντα τις γαστρονοµικές µας απαιτήσεις.

Υλικά (για 6 µεγάλα κρουασάν)

  • 50 ml νερό
  • 50 γρ. ζάχαρη
  • 100 γρ. σοκολάτα, 70% κακάο
  • σπιτική ζύµη κρουασάν βουτύρου (από την παραπάνω συνταγή)
  • 1 αβγό, χτυπηµένο (για το άλειµµα)

Εκτέλεση

Για να ετοιµάσουµε τις σοκολατένιες ράβδους µε τις οποίες θα γεµίσουµε τα κρουασάν βουτύρου βάζουµε σε µια κατσαρόλα, σε µέτρια φωτιά, το νερό και τη ζάχαρη, ώσπου να πάρουν βράση. Οταν λιώσει η ζάχαρη, ρίχνουµε τη σοκολάτα και ανακατεύουµε έως ότου το µείγµα οµογενοποιηθεί. Αποµακρύνουµε από τη φωτιά, βάζουµε το µείγµα σοκολάτας σε κορνέ, το απλώνουµε σχηµατίζοντας µπαστούνια σε µια πιατέλα και τα βάζουµε στο ψυγείο.

Ανοίγουµε τη ζύµη των κρουασάν βουτύρου σε λωρίδες πλάτους 15 εκ. και πάχους 3 εκ. Πάνω σε καθεµιά λωρίδα τοποθετούµε από 1 µπαστουνάκι σοκολάτας και ρολάρουµε. Στρώνουµε τα ταψιά που θα χρησιµοποιήσουµε µε αντικολλητικό χαρτί ψησίµατος, βάζουµε τα κρουασάν, τα αλείφουµε µε το αβγό και τα αφήνουµε σε ζεστό περιβάλλον για να φουσκώσουν, µέχρι να διπλασιαστούν σε όγκο. Παράλληλα, έχουµε προθερµάνει τον φούρνο στους 180°C. Ψήνουµε για 14-16 λεπτά έως ότου πάρουν χρυσαφένιο χρώµα.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.