Μπάσκετ: Η Αρμάνι ζήτησε από τον ΠΑΟ 500.000 ευρώ για τον Φώτση

Επειτα από αρκετές παλινωδίες, οι οποίες έχουν σημειωθεί στην υπόθεση της επιστροφής του Αντώνη Φώτση από την Αρμάνι Μιλάνο στον Παναθηναϊκό, η ιταλική ομάδα… ξεπέρασε σήμερα (Πέμπτη 14/2) τον εαυτό της ζητώντας 500.000 ευρώ από τους Πράσινους για να απελευθερώσουν τον διεθνή φόργουορντ.

Επειτα από αρκετές παλινωδίες, οι οποίες έχουν σημειωθεί στην υπόθεση της επιστροφής του Αντώνη Φώτση από την Αρμάνι Μιλάνο στον Παναθηναϊκό, η ιταλική ομάδα… ξεπέρασε σήμερα (Πέμπτη 14/2) τον εαυτό της ζητώντας 500.000 ευρώ από τους Πράσινους για να απελευθερώσουν τον διεθνή φόργουορντ.

Ολα ξεκίνησαν την περασμένη Παρασκευή (8/2), όταν το μάνατζμεντ του ιταλικού συλλόγου διέρρευσε την πληροφορία ότι ο Φώτσης τελεί υπό αποδέσμευση. Ο αθλητής ζήτησε εξηγήσεις από τη διοίκηση, ξεκαθαρίζοντας ότι «από τη στιγμή που δεν με θέλετε στην ομάδα, καλύτερα να αποχωρήσω». Τα βρίσκει σε όλα με τον Παναθηναϊκό για συμβόλαιο 2,5 ετών ως το καλοκαίρι του 2015, αλλά στο φύλλο της Τρίτης (12/2) η ιταλική εφημερίδα «La Gazzetta dello Sport» φιλοξενεί δηλώσεις του προέδρου της Αρμάνι Μιλάνο κ. Λίβιο Πρόλι, ο οποίος υποστηρίζει ότι «ο Φώτσης ανήκει στην ομάδα μας και δεν πωλείται».

Την επόμενη ημέρα, ο «Batman» αναλαμβάνει να λύσει τον γρίφο μόνος του. Ζητεί συνάντηση με τον πρόεδρο του συλλόγου και του εξηγεί ότι δεν μπορεί να συνεχίσει να αγωνίζεται σε μια ομάδα, η οποία δεν επιθυμεί πραγματικά να τον έχει στο ρόστερ της. Οπως έλεγε στους δικούς του ανθρώπους… έχει ξενερώσει! «Ξανασκέψου το το βράδυ και απάντησέ μου το πρωί», αποκρίνεται ο κ. Πρόλι, αλλά η απόφαση του Φώτση παραμένει ίδια σήμερα (Πέμπτη 14/2) το πρωί. Οι δύο άνδρες επικοινωνούν ξανά και ο έλληνας άσος δεν αφήνει περιθώρια ως προς τις προθέσεις του. Θέλει να φύγει.

Οι επόμενες ώρες αποκτούν αρκετό σασπένς. Θα ελευθερώσει η Αρμάνι τον Φώτση, ώστε και ο Παναθηναϊκός να προλάβει την προθεσμία (20/2) κινώντας τις απαραίτητες διαδικασίες για να τον δηλώσει στην Ευρωλίγκα και να μπορέσει να τον χρησιμοποιήσει στους αγώνες του β’ γύρου του Top16; Κάποια στιγμή θεωρήθηκε εφικτό, αλλά σύμφωνα με τις πληροφορίες του «Βήματος» η Αρμάνι αποφάσισε να περιπλέξει ακόμη περισσότερο τα πράγματα βάζοντας «φρένο» στη μεταγραφή, τουλάχιστον προσωρινά.

Με ποιο τρόπο; Ενώ θα γλίτωνε περίπου μισό εκατ. ευρώ ως το τέλος της εφετινής περιόδου, ζήτησε από τον Παναθηναϊκό άλλες 500.000 ευρώ, ποσό που σύμφωνα με τη λογική φαίνεται απαγορευτικό για να προχωρήσει η μετακίνηση του παίκτη από το Μιλάνο στην Αθήνα. Δεν αποκλείεται, βέβαια, τα δεδομένα να αλλάξουν ξανά τις επόμενες ώρες, ωστόσο αν δεν κάνει πίσω η Αρμάνι στις απαιτήσεις της, ο Φώτσης, ο οποίος μένει ελεύθερος το καλοκαίρι, θα είναι υποχρεωμένος να επιστρέψει στις προπονήσεις και να περιμένει μερικούς μήνες, ώσπου να ξαναφορέσει τα πράσινα του Παναθηναϊκού.

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.