«H νέα ελληνική κουζίνα» στη Θεσσαλονίκη

Ο συγγραφέας και κριτικός εστιατορίων Επίκουρος (κατά κόσμο Αλβέρτος Αρούχ) στο νέο του βιβλίο «Η νέα ελληνική κουζίνα - περί της ελληνικότητας του μουσακά

Ο συγγραφέας και κριτικός εστιατορίων Επίκουρος (κατά κόσμο Αλβέρτος Αρούχ) στο νέο του βιβλίο «Η νέα ελληνική κουζίνα – περί της ελληνικότητας του μουσακά, της γαστρονομικής μας ταυτότητας και της ανανέωσής της» (εκδ. Ικαρος) αναζητά τι σημαίνει ελληνική ταυτότητα στην κουζίνα μας και αναρωτιέται μεταξύ πολλών άλλων: Ηταν τελικά ο Τσελεμεντές γαλλόφιλος ή αρχαιολάτρης; Τι ήταν η ελληνικότητα για τη γενιά του ΄30, τι είναι σήμερα και πως μεταφράζεται αυτό στη γαστρονομία;

Με πυκνό και γοητευτικό τρόπο δίνει υλικό για σκέψεις και καταγράφει τις τάσεις και την πορεία της γαστρονομικής ελληνικότητας που διεκδικεί το στίγμα της σε έναν κόσμο που αλλάζει.

Ενα βιβλίο απολαυστικό και ουσιώδες ταυτόχρονα που σε ταξιδεύει από τη φυλλομέτρηση του μπακλαβά έως τις διεθνείς γαστρονομικές επαναστάσεις της εποχής μας. «Η νέα ελληνική κουζίνα» κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2012 και έχει ήδη κάνει δεύτερη έκδοση.

Την Πέμπτη 7 Φεβρουαρίου, στις 7 μ.μ. θα γίνει η παρουίαση του βιβλίου στα Public Θεσσαλονίκης. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης. Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Βαγγέλης Γεροβασιλείου, ο Νίκος Κατσάνης, ο Χριστόφορος Πέσκιας και ο Δημήτρης Σκαρμούτσος ενώ τη συζήτηση θα συντονίσει ο συγγραφέας.

H εκδήλωση τελεί με την αιγίδα του Thessaloniki Food Festival.

Public Θεσσαλονίκης: Τσιμισκή 24, T 2310 227288

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.