Ενα απλό κέικ μεταμορφώνεται σε ξεχωριστή λιχουδιά χάρη στο άγγιγμα του μανταρινιού.
Υλικά (για 1 μακρόστενη φόρμα του κέικ)
- 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 80-100 γρ. ζάχαρη
- ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι, ακέρωτο
- 80 γρ. βούτυρο
- 4 κ.σ. μαρμελάδα μανταρίνι (η συνταγή για αρωματική μαρμελάδα μανταρίνι)
- 125 ml φρέσκο γάλα, πλήρες
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα για κέικ.
- Σε μπασίνα αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη ζάχαρη και το ξύσμα των εσπεριδοειδών. Σε κατσαρολάκι, σε χαμηλή φωτιά, λιώνουμε το βούτυρο, προσθέτουμε τη μαρμελάδα, ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το γάλα. Ανακατεύουμε και αποσύρουμε από τη φωτιά.
- Ρίχνουμε το παραπάνω μείγμα στην μπασίνα με το αλεύρι, ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ώστε να ενσωματωθούν όλα τα υλικά και να δημιουργηθεί μια μαλακή ζύμη, όχι πολύ ρευστή.
- Τοποθετούμε τη ζύμη στη φόρμα και ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά (ή μέχρι μια οδοντογλυφίδα να βγαίνει στεγνή όταν τη βυθίζουμε στο κέικ). Βγάζουμε από τη φόρμα και τοποθετούμε σε σχάρα μέχρι να κρυώσει.