Ένα ακατοίκητο νησάκι και το ενδιαφέρον που υπάρχει για την τουριστική αξιοποίησή του αποτελούν αιτία διαμάχης για τον Δήμο Νοτίου Πηλίου με το Δασαρχείο Βόλου. Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή υπάρχει ενδιαφέρον από Έλληνα επενδυτή για την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας στην Πρασούδα, ένα νησάκι έκτασης μόλις επτά στρεμμάτων, κοντά στην ακτή της Μηλίνας.
Πάνω στο νησί υπάρχει το χτισμένο τον 11ο αιώνα μοναστήρι της Ζωοδόχου Πηγής, το οποίο σήμερα είναι εγκαταλελειμμένο. «Η επένδυση προβλέπει την αναπαλαίωση του Μοναστηριού και την δημιουργία ξενοδοχειακής μονάδας με πετρόχτιστα σπίτια, παρόμοιας παρασκευαστικής λογικής με εκείνη του Μοναστηριού» λέει ο δήμαρχος Νοτίου Πηλιού Νίκος Φουρτούνας.
Το Δασαρχείο Βόλου από την πλευρά του στέκεται ως τώρα απέναντι στα σχέδια του δημάρχου Νοτίου Πήλιου και της επένδυσης. Σύμφωνα με το δασαρχείο η Πρασούδα δεν ανήκει στο δήμο Νοτίου Πηλίου, αλλά στο Ελληνικό Δημόσιο και το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης· επιπλέον θεωρείται δασική έκταση, επομένως δεν υπάρχει καμιά δυνατότητα για την δημιουργία ξενοδοχειακής εγκατάστασης στη συγκεκριμένη περιοχή.
Μάλιστα αναφέρουν πως το θέμα του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της συγκεκριμένης περιοχής είναι ξεκάθαρο και επικαλούνται έγγραφα του 1978, όταν είχε υπάρξει ξανά ενδιαφέρον για την τουριστική αξιοποίηση της περιοχής.
Ο δήμος Νοτίου Πηλίου φέρεται από την πλευρά του αποφασισμένος να εξαντλήσει τα περιθώρια για την δημιουργία της ξενοδοχειακής εγκατάστασης που σύμφωνα με το δήμαρχο «θα δώσει πνοή, θα ομορφύνει τον τόπο, θα δώσει θέσεις εργασίας και θα βοηθήσει τα οικονομικά τον δήμος μας, ο οποίος, όπως όλοι οι ΟΤΑ, αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα».
Όπως λέει «δυσκολευόμαστε ακόμα και να πληρώσουμε τους υπαλλήλους μας. Πρόθεση μας είναι να προσφύγουμε στα διοικητικά δικαστήρια και να εξαντλήσουμε οποιοδήποτε νομικό μέσο υπάρχει για την αξιοποίηση της Πρασούδας, » λέει ο κ. Φουρτούνας, που στο παρελθόν έχει χρηματίσει πρόεδρος της Κοινότητας Τρικερίου, όπου και ανήκε διοικητικά το νησάκι.
«Στο παρελθόν παραχωρούσαμε την Πρασούδα για αγροτικές εργασίες με πλειοδοτικό διαγωνισμό. Το δασαρχείο, αν και είχε δικαίωμα, δεν είχε προσφύγει ποτέ κατά αυτών των διαγωνισμών. Στο νησί υπάρχουν υπεραιωνόβιες ελιές, επομένως δε μπορεί να είναι δασική έκταση. Το δασαρχείο θα πρέπει να σταματήσει να εμποδίζει μια πρωτοβουλία που μόνο καλό θα κάνει στην περιοχή».