Ο κίνδυνος ενός ιστορικού ατυχήματος

Το διεθνές κλίμα για την ελληνική οικονομία βελτιώνεται με ταχύτητα μεγάλη

Το διεθνές κλίμα για την ελληνική οικονομία βελτιώνεται με ταχύτητα μεγάλη.
Προκύπτει η αλλαγή στάσης από τις θετικές δηλώσεις των ευρωπαίων εταίρων ,από την ανταπόκριση των κοινοτικών αρχών στην ταχεία, χωρίς παρεμβολές ή άλλες απαιτήσεις, καταβολή των δόσεων, από τις πολλές θετικές εκθέσεις, μέχρι πρότινος εχθρικών τραπεζών και επενδυτικών οίκων, αλλά και από την συντελεσθείσα το προηγούμενο διάστημα μεγάλη υποχώρηση των επιτοκίων δανεισμού του ελληνικού δημοσίου.
Ωστόσο, τίποτε δεν έχει κριθεί ακόμη.
Το εσωτερικό μέτωπο παραμένει συγκρουσιακό. Η αντιπολίτευση έχει σηκώσει τους τόνους, οι αντιπαραθέσεις είναι συνεχείς, οι όποιες αφορμές μετατρέπονται σε μείζονα θέματα, με αποτέλεσμα να συντηρείται ένα κλίμα διαρκούς πολέμου.
Την ίδια ώρα συνδικάτα που εκπροσωπούν καλοπληρωμένους εργαζόμενους και ισχυρές επαγγελματικές ενώσεις δίδουν μάχες οπισθοφυλακών για θέματα που έχουν κριθεί συνολικά τόσο στο δημόσιο, όσο και στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας.
Συνδυαζόμενα τα παραπάνω με την ένταση που τροφοδοτεί το νέο κύμα τρομοκρατίας, μοιάζουν ικανά να διαμορφώσουν περιβάλλον γενικευμένης σύγκρουσης, ικανό να ακυρώσει την καταγραφόμενη διεθνώς μεταβολή των τάσεων για την Ελλάδα.
Θα ήταν ιστορικό ατύχημα για την Ελλάδα αν οι απεργίες του τομέα των συγκοινωνιών, οι έχουσες και οικονομικό κίνητρο υπεραντιδράσεις των δικαστών και οι βομβιστικές επιθέσεις των λίγων ιδεοληπτικών της επαναστατικής βίας, αποδεικνύονταν ικανές να ανατρέψουν τις προσδοκίες ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας, που οικοδομήθηκαν με απροσμέτρητες θυσίες του ελληνικού λαού.

ΤΟ ΒΗΜΑ

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.