Το vima.gr προτείνει για την TV

ΕΡΕΥΝΑ
MEGA, 23.20
Ποια είναι στ΄ αλήθεια η περίφημη «λίστα Λαγκάρντ»; Πώς μπήκε στην ζωή μας; Ποια είναι τα μυστικά της; Πώς την αξιοποίησαν άλλες χώρες -η Γαλλία, η Ισπανία ή η Ιταλία- που είχαν πρόσβαση σε αυτήν; Και γιατί η Ελλάδα δεν ακολούθησε τον ίδιο δρόμο; Πώς διεξάγεται η μάχη κατά των φορολογικών παραδείσων στον κόσμο; Και γιατί η Ελλάδα δεν μετέχει στη μάχη αυτή;
Γύρω από αυτά τα ερωτήματα κινείται η εκπομπή «Έρευνα» και αναζητεί απαντήσεις ταξιδεύοντας στο Παρίσι, την Μαδρίτη και την Γενεύη και συζητώντας με μερικούς από τους πρωταγωνιστές της πολύκροτης αυτής υπόθεσης.
ΜΠΑΣΚΕΤ
Μακάμπι – Ολυμπιακός
ET1, 21.45
Η ΕΤ1 θα μεταδώσει απευθείας από το Τελ Αβίβ τον αγώνα μπάσκετ για την 5η αγωνιστική της Euroleague μεταξύ των ομάδων «ΜΑΚΑΜΠΙ –ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ». Στην περιγραφή θα είναι ο Βαγγέλης Ιωάννου.
Ο αγώνας θα μεταδοθεί παράλληλα και σε υψηλή ευκρίνεια (High Definition) από το ψηφιακό κανάλι ΕΡΤ HD και μέσω WEB TV στο HYPERLINK «http://www.ert.gr» www.ert.gr
Ταινίες
Inception
STAR, 22.00
Ο Κρίστοφερ Νόλαν («Ο σκοτεινός ιππότης») κάνει μια βουτιά στον κόσμο των ονείρων με πυρήνα τον Λεονάρντο ντι Κάπριο, έναν επιδέξιο ληστή των πολύτιμων μυστικών από τα βάθη του υποσυνείδητου. Η σπάνια ικανότητά του τον έχει καταστήσει πολύτιμο παίκτη στην επικίνδυνη σκακιέρα της εταιρικής αντικατασκοπίας και θα βρεθεί αντιμέτωπος με όλους τους «δαίμονες» που τον στοιχειώνουν, ανάμεσα στους οποίους και η γυναίκα του. Την τελευταία υποδύεται η Μαριόν Κοτιγιάρ δίνοντας την πιο ζεστή ερμηνεία σε αυτό το δαιδαλώδες, δυσνόητο αλλά εμπνευσμένο σε αισθητική θρίλερ στο οποίο συμπρωταγωνιστούν οι Κεν Γουατανάμπε, Γκόρντον Τζόζεφ Λέβιτ, Ελεν Πέιτζ. (HΠΑ, 2010, 132′)
Απιστίες & τσιγάρα (Romance & cigarettes)
ΝΕΤ, 00.30
Με τον Τζέιμς (Τόνι Σοπράνο) Γκαντολφίνι κεντρικό άξονα στον ρόλο ενός παραστρατημένου οικογενειάρχη που καταδιώκεται από την φαντασίωση μιας γυναίκας (Κέιτ Γουίνσλετ), ο σκηνοθέτης εδώ Τζον Τορτούρο, «φυτεύει» θαρραλέα το στοιχείο του μιούζικαλ σε ένα οικογενειακό δράμα φόντο του οποίου μια λαϊκή γειτονιά του Νιου Τζέρζεϊ. Γενναιόδωρος σε ιδέες, ο Τορτούρο γεμίζει την ταινία με επιτυχίες των Μπρους Σπρίνγκστιν («Red Headed Woman»), Τζάνις Τζόπλιν («Piece of my Heart») και άλλων, βάζοντας ηθοποιούς όπως ο Γκαντολφίνι, η Σούζαν Σαράντον, η Κέιτ Γουίνσλετ και ο Κρίστοφερ Γουόκεν στο επίκεντρο μουσικοχορευτικών νούμερων. Στιγμές απόλαυσης, αν όχι στο σύνολο. (ΗΠΑ, 2005, 110΄)

Ακολούθησε το Βήμα στο Google news και μάθε όλες τις τελευταίες ειδήσεις.