Περισσότεροι από 20 αναγνωρισμένοι εκπαιδευτές Zumba προσκαλούν τους λάτρεις του είδους, αλλά και όσους θα ήθελαν απλώς να πάρουν μέρος σε ένα μεγάλο χορευτικό πάρτι, να δώσουν το «παρών» την Κυριακή 27 Ιανουαρίου στο πρώτο Zumbathon για το 2013 στο κλειστό γυμναστήριο Deree στην Αγία Παρασκευή. «Ξέχνα τη γυμναστική και μπες στο πάρτι» είναι το σύνθημα∙ και μάλιστα για καλό σκοπό, για την ενίσχυση του Οργανισμού «Το Χαμόγελο του Παιδιού».
Από τις 4 έως τις 7 το απόγευμα της Κυριακής, το κλειστό γυμναστήριο θα «ζωντανέψουν» πολλές γνωστές, αλλά και καινούργιες χορογραφίες Zumba, ενός είδους που συνδυάζει χορό με γυμναστική και έχει γίνει τα τελευταία δύο χρόνια πολύ αγαπητό στην χώρα μας. Η είσοδος στην εκδήλωση κοστίζει 10 ευρώ ανά άτομο, όμως το 70% των συνολικών εσόδων θα διατεθεί για τις ανάγκες του «Χαμόγελου του Παιδιού».
Το Zumbathon είναι μια εκδήλωση φιλανθρωπικού χαρακτήρα, ανοικτή σε όλους, που σκοπό έχει την ευαισθητοποίηση του κοινού και συγχρόνως την οικονομική ενίσχυση ενός επιλεγμένου φιλανθρωπικού οργανισμού. Τα «μαραθώνια» Zumba Fitness Parties γίνονται σε όλο τον κόσμο, έχοντας συγκεντρώσει χρήματα για σημαντικούς φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Τον τελευταίο χρόνο έχουν φτάσει και στη χώρα μας, όπου κερδίζουν όλο και περισσότερους ενθουσιώδεις φίλους.